OTAC 3 UHAPŠENIH ZBOG UBISTVA NA BANJICI TVRDI: Moje sinove su izboli NOŽEM, hteli da ih POBIJU, a druge su reketirali
Foto: MUP Srbije

TRAGIČAN EPILOG SUKOBA

OTAC 3 UHAPŠENIH ZBOG UBISTVA NA BANJICI TVRDI: Moje sinove su izboli NOŽEM, hteli da ih POBIJU, a druge su reketirali

Crna Hronika -

Redakciji Kurira se putem mejla obratio neko ko se predstavio kao R. R, otac trojice mladića uhapšenih pod sumnjom da su učestvovali u jučerašnjem ubistvu 18-godišnjeg Filipa L. i ranjavanju 21-godišnjeg A. Đ. na Banjici.

On tvrdi da su njegovi sinovi zapravo bili žrtve nasilnika L.P. i njegovog društva i da ceo nesrećni slučaj ima duboku pozadinu.

Takođe, on potvrđuje da su sinoć bačeni Molotovljevi kokteli predstavljali osvetu, jer su se na meti našli prodavnica voća i povrća u vlasništvu njegovog sina i cvećara u vlasništvu njegove ćerke.

R.R. navodi da je sukob koji je rezultirao jučerašnjoj tragedijom počeo u noći između 29. i 30. avgusta u jednom kafiću na Banjici.

"Moja dva sina U.R. i P.R. sedeli su u lokalu sa prijateljima. U trenucima kada su platili račun i krenuli kući, U.R. je otišao do toaleta i pri povratku primetio L. P. kako stoji kraj šanka i posmatra incidentnu situaciju koja se dešavala u lokalu. U tom momentu U.R. je video kako krigla pogađa P.R. u čelo i odmah je, onako goloruk, krenuo ka bratu. Tada mu L.P. prilazi s leđa i nožem zadaje šest uboda u predelu leđa. U.R. u tom trenutku nije bio svestan ubodnih rana opasnih po život, a L.P. je nastavio da ide prema mom drugom sinu P.R. sa nožem u ruci koji i dalje niko nije primećivao. P.R. je primetio nož tek kada je od L.P. dobio dva uboda u stokak. Tada je P.R, braneći se, golim rukama uhvatio oštricu, što su kasnije pokazali i medicninski nalazi. P.R. je uspeo da otme nož od L.P. i u tom trenutku je dobio udarac flašom u glavu pri čemu je nakratko izgubio svest što su napadači iskoristili i pobegli iz lokala", navodi R.R.

On dodaje da su njegovi sinovi onda "zatražili medicinsku pomoć u Urgentnom centru, gde im je zaustavljeno obilno krvarenje iz stomaka i glave".

"Dok su moji sinovi ležali u Urgentnom centru L.P. je terorisao mnoge po Banjici, fizički maltretirajući sve prijatelje mojih sinova, tako što ih je tukao, pretio, oduzimao novac i mobilne telefone, zahtevajući da mu kažu adresu moja dva sina. Tražio je da ih pozovu i namame kako bi mogli odmah na licu mesta da ih likvidiraju", tvrdi R.R.

Prema njegovim navodima, P.R. je prvi otpušten iz Urgentnog centra, 31. avgusta, pa je, saznavši šta se u međuvremenu dešavalo, "odmah obavestio treće odeljenje MUP-a, gde je podneo krivičnu prijavu protiv L.P. i ostalih iz te grupe".

"Po izlasku iz Urgentnog centra, i P.R. i U.R. su imali previjanja u Domu zdravlja Banjica, da bi juče, s obzirom na to da je bio vikend, previjanje obavili u Domu zdravlja Voždovac u Krivolačkoj ulici, na koje ih je vozio moj najstariji sin R.R. Po povratku kući na Banjicu, tražeći parking kod zgrade u kojoj stanuju, iznenada su ih napale naoružane osobe, došlo je do kontakta koji se nažalost završio kobno po napadače", uverava R.R.

Dodaje da su se sinovi u strahu udaljili sa lica mesta i "obavestili treće odeljenje o događaju, kao i o lokaciji na kojoj se nalaze".

1 / 19 Foto: Nemanja Nikolić

"Policija je odmah došla. Tako su privedeni i nikakvog bekstva od policije nije bilo, jer nisu planirali krivično delo".

Otac kaže da sve ovo može da se proveri u trećem odeljenju MUP-a.

"Rano jutros, oko jedan sat posle ponoći, nepoznate maskirane osobe zapalili su cvećaru u Jajincima u vlasništvu moje ćerke, kao i piljaru u Voždovim Kapijama na Voždovcu u vlasništvu mog sina Petra", zaključuje R.R.

1 / 4 Foto: Zorana Jevtić

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja