STEŽE SE OBRUČ OKO MONSTRUMA: Policija za petama Kontiću koji je zverski pretukao mladića i onesvešćenom mu lomio ruke!
Foto: Screenshot, privatna arhiva

istraga

STEŽE SE OBRUČ OKO MONSTRUMA: Policija za petama Kontiću koji je zverski pretukao mladića i onesvešćenom mu lomio ruke!

Crna Hronika -

Ivan Kontić (30), osumnjičen da je 24. avgusta u Novom Sadu pokušao da ubije M. M. (28), biće pronađen i uhapšen gde god da se skriva, poručio je juče ministar policije Nebojša Stefanović.

Prema njegovim rečima, očekuje se da se Kontić uskoro nađe pred licem pravde, bilo da se "nalazi u Crnoj Gori ili nekoj drugoj zemlji". On je istakao da se intenzivno radi sa policijama susednih država i da Kontić nema gde da se sakrije.

- On će se naći pred pravosuđem Srbije i biće kažnjen - naglasio je ministar. Kontić, koji je rodom Nikšićanin, zverski je pretukao M. M. i namerno mu polomio ruke.

- Predmet je najpre bio u Osnovnom tužilaštvu, jer se Kontić sumnjičio za nanošenje teških povreda, ali je posle koordinacije predmet preuzelo Više tužilaštvo i pokrenulo istragu za teže krivično delo, pokušaj ubistva. U nedelju su uhapšena dvojica njegovih pomagača - podseća sagovornik i dodaje da je za nasilnikom raspisana međunarodna poternica.

Na video-snimku koji je dospeo u javnost vidi se kako jedan mladić tuče drugog, a potom ga okreće na stomak dok on onesvešćen leži na podu i namerno mu svojim kolenima lomi ruke.

- Još se proverava šta je motiv premlaćivanja - kaže izvor i dodaje da je oštećeni dva puta odbio saradnju s policijom. Napad se dogodio ispred kladionice u Novom Sadu u kojoj je Kontić bio direktor.

Odbegli Kontić je inače i diplomirani pravnik i od januara je bio pripravnik u advokatskoj kancelariji. Osim toga, bio je reprezentativac Crne Gore u džudou.

(Kurir.rs/ J. Spasić/ foto Printscreen, Marina Lopičić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track