OVO SU UHAPŠENI PREDSEDNICI OPŠTINA: Terete se za korupciju, privedeni i prosvetni inspektor i direktorka vrtića
Foto: Dado Đilas

velika akcija policije

OVO SU UHAPŠENI PREDSEDNICI OPŠTINA: Terete se za korupciju, privedeni i prosvetni inspektor i direktorka vrtića

Crna Hronika -

Pripadnici Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije iz Kraljeva jutros su u Prijepolju priveli devet osoba zbog zloupotreba službenog položaja u oblasti sporta.

Kako agencija Rina nezvanično saznaje radi se o nekadašnjem predsedniku opštine D.Z. dok su među uhapšenima i prosvetni inspektor M.M. i radnica u Opštinskoj upravi B.N. Uhapšen je i član jednog od lokalnih sportskih saveza B.D.

U opštini Arilje privedeno je pet lica, među kojima su i dva bivša predsednika opštine, takođe, kako nezvanično prenosi agencija Rina, zbog zloupotrebe službenog položaja u oblasti sporta.

Predsednik Aleksandar Vučić u današnjem obraćanju saopštio je da su uhapšena dva bivša predsednika opština iz Srpske napredne stranke.

- Niko nije zaštićen bez obzira kojoj stranci pripada - rekao je Vučić.

Predsednik nije otkrio o kome se tačno radi, ali mediji nezvanično prenose da su privedeni nekadašnji predsednik opštine Prijepolje Dragoljub Z. i nekadašnji predsednik opštine Arilje Miloš N.

Njima se navodno stavlja na teret da su počinili koruptivna dela u oblasti sporta i izdavanja halal sertifikata.

- Znamo da mafijaške strukture ne bi bile to što jesu da nisu imale moćnu podršku od nekih državnih organa. Vreme je da se to vidi. Sada ćete da vidite kojom brzinom otkrivamo sve te mafijaške grupe i njihove mafijaške poslove i da vidite koliko ćemo i kakvih rezultata da imamo - rekao je Vučić.

Krivične prijave protiv uhapšenih funkcionera

Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da su bivši predsednik opštine Prijepolje D. Z. (55), odgovorno lice vrtića "Miša Cvijović" I. К. (42) i šestoro službenika opštine Prijepolje uhapšeni zbog sumnje da su počinili krivična dela zloupotreba službenog položaja, zloupotreba službenog položaja u pomaganju i trgovina uticajem.

Кrivična prijava u redovnom postupku biće podneta i protiv odgovornog lica Turističke organizacije Prijepolje.

Hapšenja i u Novom Pazaru

Policija je danas uhapsila 28 osumnjičenih da su počinili više krivičnih dela kojima su oštetili budžet Srbije za više miliona dinara, a među njima su bivši i sadašnji funkcioneri opštine i direktori pojedinih javnih preduzeća iz tih gradova.

Među uhapšenima je i pomoćnik gradonačelnika grada Novog Pazara E.Š. (39).

Policija je u Arilju uhapsila bivšeg predsednika opštine Arilje M. N. (64), zamenika predsednika opštine Arilje B. V. (55), rukovodioce opštinske uprave Arilje G.P. (56) i R.N.V. (58), funkcionera Mesne zajednice Кruščica T.К. (45), fudbalskog funkcionera "Budućnost" iz Arilja M.S. (69), bivšu radnicu opštine Arilje, kao i vlasnike dva privredna društva sa teritorije opštine Arilje, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična dela zloupotreba službenog položaja.

Policija će i protiv bivšeg predsednika opštine Arilje Z.T. podneti krivičnu prijavu u redovnom postupku. Oni se terete za zloupotrebe i mahinacije u postupku javnih nabavki. Osumnjičeni će uz krivične prijave biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

(Kurir.rs/Foto:Dado Đilas/Ilustracija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track