BICIKLISTA VIDEO UBISTVO? Na suđenju Marjanoviću pregledani snimci sigurnosnih kamera! Ovo je hronologija tragedije na nasipu
Foto: Ana Paunković, privatna arhiva

OD JELENINE SMRTI PROŠLO ČETIRI I PO GODINE

BICIKLISTA VIDEO UBISTVO? Na suđenju Marjanoviću pregledani snimci sigurnosnih kamera! Ovo je hronologija tragedije na nasipu

Crna Hronika -

Stručnjak za telekomunikacije rekao da je optuženi Zoran Marjanović odmah pozvao suprugu kad je uključio mobilni, ali kontakt nije ostvaren

Dragomir Vasiljević, sudski veštak za telekomunikacije, koji je rekonstruisao kretanje Zorana Marjanovića i njegove ubijene supruge Jelene uoči i u vreme zločina, juče je pred Višim sudom u Beogradu izjavio da je optuženi za ubistvo suprugu zvao čim je uključio telefon u 17.04 sati. Podsetimo, veštak je tokom prvog dana suđenja, u četvrtak, naveo da je po njegovom nalazu i mišljenju Zoran svesno isključio telefon u 16.38 sati, a potom ga upalio u 17.04, na mestu na kom je Jelena najverovatnije 2. aprila 2016. sišla s nasipa u Crvenki.

Pitanja odbrane

Pitanja sudskom veštaku puna dva sata u petak su postavljali stručni savetnik odbrane Saša Savić, kao i Marjanovićevi advokati, koji su pokušali da ospore da postoji dokaz da je Marjanović isključio telefon, a potom ga uključio i zvao suprugu.

- Da je telefon bio isključen, pri uključenju bi bio registrovan bar dva-tri puta na baznim stanicama, a prilikom poziva bio bi registrovan poziv - rekao je stručni savetnik odbrane Saša Savić.

- Da je uključio telefon, pa stajao tri minuta na tom mestu, smenjivale bi se i bazne stanice. Ovo je bio munjevit poziv. Čim je uključio telefon, pozvao je Jelenu. Zato se ne vide dva loga, već samo jedan. Nije bez smene baznih stanica mogao da se kreće 25 minuta - odgovorio je veštak Vasiljević, i na sledeće Savićevo pitanje da li postoji mogućnost da telefon nije bio isključen, kratko odgovorio: „Ne“.

foto: Tamara Trajković

Zlatni Mekin

On je naveo i da operater nije registrovao Marjanovićev poziv supruzi, jer kontakt nije ostvaren, ali da je pregledom telefona pokojne pevačice utvrđeno da je suprug zvao prvi put u 17.04, jer je u njemu ostao zabeležen poziv od osobe pod imenom Zlatni Mekin, kako je Zoran bio registrovan u njenom telefonu.

Rekonstruišući kretanje bračnog para, koji je kobnog dana sa maloletnom ćerkom došao na nasip, veštak je objasnio da su stigli u 16.34, kao i da ih je oko 16.30 snimila kamera kako dolaze „mercedesom“. On je naveo i da je Jelena poslednji razgovor obavila sa majkom, kao i da je pred smrt, u 16.51, razmenila kratku poruku sa Milanom Šišić.

Biciklista video ubistvo?

Na današnjem suđenju pregledani su i snimci sa sigurnosnih kamera, koji delimično pokrivaju nasip i na kojima se vidi kako se biciklista vozi nasipom ka mestu ubistva u 16.57 sati. Podsetimo, biciklista Milan Radić je tokom svedočenja ispričao da je video ženu i muškarca kako silaze sa nasipa ka mestu ubistva i opisao ih, ali nije sa sigurnošću mogao da potvrdi da su to Jelena i Zoran. Na drugom snimku sa kamera vidi se i kako Zoran i Jana u 17.14 sati iz tog pravca idu ka početku nasipa.

VEŠTAK

16.30 - Kamera snimila Zorana i Jelenu kako dolaze „mercedesom“

16.34 - Zoran, Jelena i ćerka stigli na nasip

16.36 - Zoran Marjanović na početku nasipa

16.38 - Zoran isključio telefon

16.51 - Jelena razmenila poruku sa Milanom Šišić

16.56 - Jelena se kretala nasipom

16.57 - Jelena silazi s nasipa

17.04-17.13 - Zoran uključio telefon i pet puta zvao Jelenu

OPTUŽNICA

16.57-17.04 - Vreme kada se dogodio zločin

Kurir.rs/ Jelena Spasić Foto: Ana Paunković, privatna arhiva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja