Najnovije vesti

KRAJ AGONIJE BEOGRADSKE PROFESORKE, KONAČNO KOD KUĆE: Nevino optužena za šverc droge provela 3 mesec u zatvorima BIH i Francuske
Foto: Dado Đilas, couchsurfing

pakao

KRAJ AGONIJE BEOGRADSKE PROFESORKE, KONAČNO KOD KUĆE: Nevino optužena za šverc droge provela 3 mesec u zatvorima BIH i Francuske

Crna Hronika

" Verovao sam da ćeš uspeti. Verovao sam da ćeš pobediti nepravdu", ovim rečima, sinoć nešto posle 23 sata, Bogoljub Marković dočekao je na beogradskom aerodromu Nevenku Šumarac, posle više od tri meseca provedenih u ekstradicionom pritvoru u Sarajevu, potom i u Bordou, u pritvoru suda.

Teretili su je za navodnu trgovinu narkoticima i pripadnost međunarodnoj kriminalnoj grupi za šverc opijata. Posle opsežne istrage, utvrđeno je da ova žena nema nikakve veze sa onim što joj se stavljalo na teret. Bezuspešno je pokušavala to da dokaže na samom startu istrage. Uveravala je nadležne da je posredi nekakva zabuna.

Tako je govorila i dok je bila u pritvorskoj jedinici u Sarajevu, ali se čekao odgovor suda iz Bordoa. I, na kraju, tražili su njeno izručenje. U pritvoru u Francuskoj, prolazeći kroz strašnu dramu, provela je dva i po meseca dok nije dokazala neosnovanost svih optužbi.

- I ja sam verovala u pobedu i to mi je davalo snagu da ove teške dane, kao čitave godine, lakše podnesem - kaže nam Nevenka, stežući u ruci buket cveća, dar od Bogoljuba.

Od ishoda ovog, po svemu više nego čudnog postupka, od dana hapšenja (11. avgusta uhapsila ju je pogranična policija BiH) koji je zapanjio srpsku javnost - strahovali su Nevenkini roditelji, kćerka, prijatelji, ali i kolege iz škole u kojoj je profesorka gotovo dve decenije. Niko nije verovao u navode optužbi koje su odjeknule u našim medijima.

Na aerodromu sinoć zagrljaji i suze radosti

- Sada je sve u redu - govorila je roditeljima dok su je grlili. A biće potrebno mnogo vremena, mnogo više od ovih zagrljaja i ovih meseci da se, uprkos trijumfu pravde, život Nevenke Šumarac vrati u normalni tok.

- Kao da je neko jedva čekao da Nevenku razapnu na stub srama - kazali su nam u školi u kojoj je radila. - A mi smo svi, kao i ona, bili uvereni da je posredi greška.

NevinoO optužena Nevenka Šumarac nije bila raspoložena za detaljnu priču o drami kroz koju je prošla i koja će je pratiti. Neka pitanja i nisu za nju, već, za delioce "pravde" u Bordou.

 Kurir.rs/Novosti

 Foto Dado Đilas, couchsurfing

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...