OSTAJE MISTERIJA KO JE PUCAI NA ALIBEGA: Osumnjičeni za napad na BIVŠEG VOĐU ZABRANJENIH pušteni na slobodu, ali to još nije kraj!
Foto: Damir Dervišagić, Privatna Arhiva

nastavlja se istraga

OSTAJE MISTERIJA KO JE PUCAI NA ALIBEGA: Osumnjičeni za napad na BIVŠEG VOĐU ZABRANJENIH pušteni na slobodu, ali to još nije kraj!

Crna Hronika -

Miloš R. (28) i Svetozar S. (26) koji su uhapšeni 11. novembra zbog sumnje da su članovi kriminalne grupe koja je, kako se veruje, u borbi za prevlast na narko-tržištu 3. novembra na Novom Beogradu pucala na Nenada Alajbegovića (41) zvanog Alibeg, posle isteka policijiskog zadržavanja pušteni su na slobodu.

Prema nezvaničnim saznanjima, njima posle saslušanja kod nadležnog tužioca nije pisana nikakva prijava.

Alajbegović, bivši vođa Partizanova navijačke grupe "Zabranjeni", u Ulici Džona Kenedija tada je ranjen u grudi i noge, a dosadašnja saznanja u istrazi ukazuju da motiv napada nije povezan sa sukoboma na tribinama.

Kako se saznaje, iako je policija uradila svoj deo posla, došla do imena osumnjičenih, kao i do lokacije na Zlatiboru gde su se osumnjičeni boravili u tom trenutku, to nije bilo dovoljno da im se odredi pritvor.

Tada se na osnovu operativnih podataka sumnjalo da su se na toj planini sakrili dan posle pucnjave. Iako su ubrzo nakon napada na Alibega napustili prestonicu, policija ih je ubrzo identifikovala, a zatim i locirala u jednom apartmanu, gde su i uhapšeni u donjem vešu, u krevetima.

Međutim, na saslušanju su osumnjičeni negiralli bilo kakvu vezu sa pucnjavom, a tužilac navodno nije baš bio zadovoljan s prikupljenim dokazima, jer su bili posredni, pa ih je pustio na slobodu.

- To što su osumnjičeni posle privođenja pušteni na slobodu ne mora ništa da znači. Iako je policija predstavila dokaze, tužilac je smatrao da su posredni i da je bolje da ih pusti, a da inspektori prikupe čvršće dokaze, kako bi mogli da budu osuđeni. Na trenutak izgleda da su se osumnjičeni izvukli, ali istraga je još u toku, pa će se u narednom periodu znati da li će protiv njih biti pisana prijava za pokušaj ubistva - otkriva izvor.

Podsetimo, odmah posle hapšenja osumnjičenih policija je pretresla osam lokacije u prestonici na kojima su boravili oni i njima bliske osobe, u potrazi za dokazima protiv kriminalne grupe, čiji su, kako su sumnja, ranije privedeni članovi.

- Miloš i Svetozar, kako su sumnja, su članovi kriminalne grupe čiji vođa je u zatvoru. Kako se veruje, oni su deo veće i moćnije ekipe, koja navodno trguje narkoticima. Operativni podaci govore da su članovi te ekipe već duže vreme u sukobu oko narko-teritorije i da je to razlog oružanih obračuna tokom cele ove godine. za sada se samo sumnja zašto se alajbegović našao na nišanu ove ekipe - dodao je izvor.

Kurir.rs/Alo

Foto Damir Dervišagić, Privatna Arhiva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja