NAPADAČI NA ALIBEGA ČLANOVI KLANA ČIJI VOĐA JE U ZATVORU: Policija traga za jatacima koji su sakrili pucače na Zlatiboru
Foto: Damir Dervišagić, Privatna Arhiva

borba za prevlast

NAPADAČI NA ALIBEGA ČLANOVI KLANA ČIJI VOĐA JE U ZATVORU: Policija traga za jatacima koji su sakrili pucače na Zlatiboru

Crna Hronika -

Miloš R. (28) i Svetozar S. (26) uhapšeni su zbog sumnje da su članovi kriminalne grupe koja je, kako se veruje, u borbi za prevlast na narko-tržištu, pokušala da likvidira Nenada Alajbegovića (41), zvanog Alibeg, 3. novembra na Novom Beogradu.

Alajbegović, bivši vođa Partizanove navijačke grupe "Zabranjeni", u Ulici Džana Kenedija tada je ranjen u grudi i noge, a dosadašnja saznanja u istrazi ukazuju da motiv napada nije sa tribina. Kako je saopštio MUP Srbije, osumnjičeni su uhapšeni na Zlatiboru. Na ovoj srpskoj planini su se sakrili dan posle pucnjave, a ko ih je uputio i obezbedio smeštaj na Zlatiboru se istražuje.

Uprkos tome što su ekspesno napustili teritoriju prestonice, policija ubrzo identifikovala, a zatim i locirala u jednom apartmanu, gde su i uhapšeni bukvalno, u donjem vešu, pred spavanje. Odmah posle hapšenja osumnjičenih policija je pretresla osam lokacija u prestonici, na kojima su boravili osumnjičeni, ali i njima bliske osobe, u potrazi za dokazima protiv kriminalne grupe, čiji su, kako se sumnja, članovi.

- Osumnjičeni su članovi kriminalne grupe čiji vođa je u zatvoru, a koja navodno trguje narkoticima. Prema operativnim saznanjima i Alajbegović, iako nije osuđivan zbog tog krivičnog dela, ali i ljudi bliski njemu takođe imaju udela u tom "poslu". Pretpostavlja se da se upravo zbog toga našao na meti ove kriminalne grupe. Ono što se još utvrđuje je da li je taj primat trebalo da bude samo na ulici, tačnije u uličnoj trgovini, ili možda i jedni i drugi pokušavaju da se prošire na klubove, splavove, pa su se sukobili zbog te "teritorije" - navodi izvor upoznat sa istragom.

Sadašnja saznanja u istazi negiraju navode Alajbegovića iznete posle ranjavanja, da nije ni u kakvim kriminalnim poslovima, jer operativci veruju da je napadnut upravo zbog borbe za prevlast na tržištu droge.

Policija u međuvremenu proverava ko je sve Milošu R. i Svetozaru S, pomagao, tačnije pružio im logističku podršku u napadu na Alajbegovića. Istovremeno se istražuje da li oni stoje iza prethodnih napada na Alajbegovića, u januaru i junu ove godine, ali i iza još nekih pucnjava na teritoriji prestonice, posebno u Novom Beogradu i Zemunu.

Alajbegović je inače, posle pucnjave, ispričao da je tog utorka, 3. novembra, izašao iz automobila, kada je neko zapucao ka njemu. Dva metka su ga pogodila, video je osobu u crnom i sa kačketom, koja je pucala u njega, ali kako je naveo "nije je prepoznao".

Ranjen u blizini lokala u kom se sastaju navijači

Alajbegović je ranjen u blizini lokala u kome se, prema pisanju medija, sastaju pripadnici jedne navijačke grupe. Upravo tu je pre nekoliko godina uhapšen i vođa te grupe, u to vreme osumnjičen za najteži zločin - ubistvo. Kako je Alibeg upucan na nekih 150 metara od tog lokala, proveravalo se da li je možda neko iz te navijačke grupe povezan sa ranjavanjem bivšeg vođe "Zabranjenih"

Napadač je pobegao a Alibeg je zaustavio autobus GSP, čiji vozač mu je pomogao da nađu taksi koji ga je prevezao u Urgentni centar. Takođe je naveo da pre napada nije dobijao pretnje, jer da jeste "bio bi obazriviji".

Nije isključio mogućnost da je u njega pucao "neki klinac željan dokazivanja". Alajbegović je demantovao ranije napise medija da postoji mogućnost da je umešan u kriminalne poslove, i da se ispituje da li se zbog tih nekih "poslova" našao na meti. Ranjeni Alibeg je negirao i da je u sukobu sa nekom od navijačkih grupa, tvrdeći da je "dobar i sa navijačima Partizana i sa navijačima Zvezde".

Kurir.rs/Blic

Foto Damir Dervišagić/privatna arhiva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track