Najnovije vesti

TREĆA SAČEKUŠA ZA ALIBEGA: Izrešetan bivši vođa partizanovih navijača, 2 metka mu zaglavljena u grudima! ALAJBEGOVIĆ KRITIČNO
Foto: Damir Dervišagić, Prinskrin

NOVI NAPAD U 2020. GODINI

TREĆA SAČEKUŠA ZA ALIBEGA: Izrešetan bivši vođa partizanovih navijača, 2 metka mu zaglavljena u grudima! ALAJBEGOVIĆ KRITIČNO

Crna Hronika

Nenad Alajbegović Alibeg (39), bivši vođa jedne frakcije navijača Partizana, koji je preksinoć ranjen na Novom Beogradu, nalazi se u teškom stanju, a kako saznajemo, dva metka su mu zaglavljena u grudnom košu!

Naš izvor kaže da je napad bio planiran I da ga je napadač zasuo kišom metaka i nišanio mu u grudi s namerom da ga likvidira.

1 / 11 Foto: Damir Dervišagić

- Pucnjava se desila u Ulici Džona Kenedija. Napadač s kačketom na glavi čekao je Alajbegovića u mraku, sakriven iza kioska brze hrane. Nađeno je šest čaura, a sumnja se da je ispaljeno i više. Osim rana na grudima, navijač ima i povrede po butinama - kaže izvor i dodaje da je ovo treći oružani napad na Alajbegovića od početka ove godine.

Prijatelja mu ubili, pa zakopali

Aleksandar Halabrin, prijatelj Nenada Alajbegovića, koji je bio i svedok njegovog ranjavanja u januaru, takođe na Novom Beogradu, ubijen je dva meseca kasnije i zakopan kod Sopota. - Halabrin je otet, mučen, prebijen i overen u glavu. Pronađen je u plitkom grobu potpuno go i umotan u kesu - kaže izvor i podseća da se i Halabrin, koji je iz okoline Pančeva, kretao u navijačkim krugovima.  

- Bio je ranjen u januaru, pa u junu. Od poslednjeg napada prošlo je pet meseci, a očigledno je da su napadači čekali da se oporavi od tih povreda, pa da opet napadnu. Sumnja se da ista ekipa stoji iz ovih pucnjava, to jest da Alibeg godinama ima problem sa istom ekipom - kaže izvor.

uviđaj
uviđajfoto: Damir Dervišagić

- Iako se najpre sumnjalo da neko želi da opomene Alajbegovića, upornost napadača i sve učestalije sačekuše ukazuju da se ovde ne radi o klasičnoj opomeni, već da neko želi da ga smakne. Istražitelji rade na utvrđivanju motiva, a posao im otežava to što žrtva ne želi da sarađuje.

Čovek sa devet života x 3. novembar 2020 - Izrešetan po grudima i nogama na Novom Beogradu x 22. jun 2020 - Ranjen u nogu, a napadač je ispalio čak 15 metaka x 25. januar 2020 - Upucan ispred zgrade u Ulici narodnih heroja x 20. jun 2019 - Ranjen u stomak u Ulici Omladinskih brigada x 11. jul 2010 - Preživeo sačekušu, a od tri ispaljena metka nije ga pogodio nijedan  

- On nikada ranije nije otkrivao policiji ko je pucao na njega, iako je, kako se pretpostavlja, svakog puta video napadača, jer je uvek pogađan iz neposredne blizine, kao i sada. Ovoga puta nije dao izjavu jer njegovo zdravstveno stanje to ne dozvoljava - objašnjava sagovornik.

Navijači se ne smiruju

17. oktobar - U garaži TC "Ušće" ubijen Aleksandar Šarac, koji je bio i navijač Partizana

15. oktobar - Lazar Vukićević, navijač Crvene zvezde, koji je izbegao likvidaciju na Vračaru, nestao na Banovom brdu

3. avgust - Goran Veličković Goksi, vođa navijača Partizana, nestao u Beogradu, a sumnja se da je otet

20. mart - Aleksandar Halabrin nestao na Banjici, pronađen mrtav kod Sopota dva meseca kasnije

Ranjavanje Alibega još jedan je u nizu zločina koji se od početka godine dovodi u vezu sa sukobima među navijačkim grupama, ali i s novim kriminalnim klanom, koji postaje sve suroviji. - Ne isključuje se ni mogućnost da se i on zamerio novom klanu koji hara Beogradom - rekao je izvor i dodao: - Poslednjih meseci na ulicama besni navijački rat, više njih je nestalo, neki su ubijeni, a navodno iza svega stoji ista ekipa.

Podsetimo, Alibeg je dobro poznat policiji još od detinjstva. Prvi put je uhapšen sa 12 godina, a osuđen sa 16. Dovodio se u vezi s poslovima s drogom.

Kurir.rs/ Ekipa Kurira

Foto Damir Dervišagić

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...