ŠPANSKA SERIJA U PALATI PRAVDE: Vidaković se nagodio a onda LOM! Muzičar Ilija otkrio sve o Banetu, 5.000e, svojoj ženi i advokatu
Foto: Ana Paunković

Danas je u sudnici došlo do neverovatnog obrta!

ŠPANSKA SERIJA U PALATI PRAVDE: Vidaković se nagodio a onda LOM! Muzičar Ilija otkrio sve o Banetu, 5.000e, svojoj ženi i advokatu

Crna Hronika -

BEOGDAD - U Palati pravde u Beogradu danas je počelo suđenje glumcu Branku Vidakoviću (61) zbog neovlašćenog držanja droge za ličnu upotrebu.

On je danas po dolasku u Palatu pravde s Tužilaštvom sklopio sporazum o priznanju krivice a izrečena kazna zasad nije poznata. Ovaj sporazum treba da potvrdi sud, rekla je portparol tužilaštva Irena Bjeloš i dodala da pre toga tužilaštvo neće saopštavati detalje sporazuma, odnosno koja kazna čeka Vidakovića. Ovim povodom Viši sud u Beogradu zakazao je za 27. decembar ročište na kojem će biti razmatran sporazum između Vidakovića i tužilaštva, rekla je za Tanjug potparol suda Tatjana Tešić.

1 / 6 Foto: Ana Paunković

Glumac se tereti za držanje droge za ličnu upotrebu za šta mu preti novčana kazna ili zatvor do tri godine. Vidakoviću je danas trebalo da počne suđenje poodom tih optužbi, ali kako je zaključio sporazum, suđenja neće. Ukoliko potvrdi sporazum krajem decembra sud će mu odmah izreći i presudu.

Postupak protiv njega sada je razdvojen od postupka koji se vodi protiv muzičara Ilije M. jer je sklopio nagodbu sa Tužilaštvom.

Danas je u sudnici došlo do neverovatnog obrta! Naime, muzičar Ilija M. pred sam početak suđenja obratio se sudiji i zatražio izuzeće svog advokata tvrdeći da je pred suđenje vršio pritisak na njega!

- Imao sam veliki problem i od Branka Vidakovića koji je preko svog advokata kontaktirao mog advokata i nudio mi 5.000 evra da priznam krivično delo. Od tih 5.000 moj advokat trebalo je da uzme 1.000, to mi je preneo moj advokat koji mi je 13. u mesecu bio u poseti. Inače osim toga, on se više brine o mojoj supruzi nego o meni i mom predmetu, rekao je Ilija i dodao: Ja sam svestan da sam pogreši i kajem se."

- Sudija je na to reč dala njegovom advokatu koji je rekao da nije ni u kakvom odnosu sa suprugom svog branjenika na šta mu je sudija rekla da je taj odnos ne zanima nego priča o novcu na šta je advokat opet rekao da je to izmišljena konstrukcija.

1 / 9 Foto: Ana Paunković

Podsetimo, danas je na optužničku klupu seo i Ilija M. (40), koji je zajedno sa Vidakovićem uhapšen u julu sa 30 grama heroina.

Ilija M. je optužen zbog preprodaje droge, odnosno za mnogo teže krivično delo - neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, za koje je zaprećena kazna zatvora od tri do 12 godina.

foto: Ana Paunković

Njih dvojica su uhapšeni 17. jula kada je policija kod njih pronašla 20 grama heroina koji je bio sakriven u medicinskoj zaštitnoj masci M.I, u trenutku kada su, kako su tada preneli mediji, seli u automobli "ford" i pokušali da pobegnu policijskoj patroli.

foto: Ana Paunković

Tokom pretresa stana na Vračaru, u kojem živi poznati glumac, inspektori su pronašli dve vagice i još 10 grama narkotika. U prvoj fazi obojica su bila osumnjičena za dilovanje heorina, ali je istragom utvrđeno da je glumac drogu koristio za lične potrebe.

(Kurir.rs/J.Spasić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track