SIN BAKA COKE OPISAO STRAVU U KUĆI: Otišao sam da joj podignem penziju, a zatekao je s nožem u srcu! Mama je imala TEŽAK ŽIVOT
Foto: Vladimir Šporčić, Printscreen

bila je kao senka

SIN BAKA COKE OPISAO STRAVU U KUĆI: Otišao sam da joj podignem penziju, a zatekao je s nožem u srcu! Mama je imala TEŽAK ŽIVOT

Crna Hronika -

Marko Stojanović navodi da ga je mama sama gajila, kao i da je u poslednje vreme bila kao senka

Marko Stojanović, sin Stojanke Stojanović (72), poznatije kao baka Coka, koja je 10. decembra, kako se sumnja, izvršila samoubistvo i koja je bila optužena za ubistvo investitora 2018, opisao je za Kurir kako je njegova majka živela, istakavši da je bila u jako lošem stanju, kao i da je imala nekoliko operacija, te da je u više navrata bila hospitalizovana. Stojanka se ubila u trenutku kada je Marko izašao iz kuće.

– Otišao sam da podigem penziju i da kupim sitnice. Kada sam se vratio kući zatekao sam je s nožem u srcu… – kaže Marko i dodaje:

- Moja majka imala je težak život. Otac je preminuo kada sam imao šest godina, a ona 34. To je ostavilo na nju posledice. Obolela je i postala invalid. Rečeno joj je tada da bira smrt ili život i činjenicu da ima maloletno dete koje zavisi od nje. Odlučila je, srećom, da se bori - napisao je Stojanović u mejlu, koji je u oktobru poslao Kuriru, nakon što je njegova majka završila u bolnici, jer je popila veću količinu sedativa.

Stojanović je tada napisao da se njegova majka dugo lečila.

- Nije se više udavala, sama se borila za moj i sopstveni život. Cena stresa i konstantne borbe koju je vodila uzrokovali su dodatne zdravstvene tegobe - naveo je i dodao da je Stojanka, uprkos svim problemima, za svakoga imala lepu reč.

- Većina naših komšija nju zna po pravdoljubivosti. Imala je smisla za humor i urođeni šarm - rekao je Stojanović i dotakao se Cokinih pritvorskih dana. - Kada je uhapšena zbog ubistva, u pritvoru je pala i slomila kuk. Operisana je na VMA i ponovo vraćena u pritvor CZ, gde je inače bila najstariji pritvorenik. Nakon puštanja kući s nanogicom, Hitna pomoć postala je naš redovni gost - napisao je i dodao da je nakon toga imala još intervencija.

- Pila je gomilu lekova, postala je senka nekadašnje sebe, nepokretna i uništena. Više nije znala kako se telefon koristi - priča sin žene koja je ubistvom investitora Zorana Trifunovića podelila javnost na one koji su u njoj videli heroinu i na one koji su je smatrali hladnokrvnim ubicom.

Već pokušavala da se ubije Sekla vene i pila sedative

Stojanka Stojanović nađena je mrtva 10. decembra u svojoj kući na Zvezdari s nožem zarivenim u grudima, a pored tela bilo je oproštajno pismo. Ona je, kako se sumnja, počinila samoubistvo kada joj je sin otišao po penziju. Inače, ovo nije prvi put da je baka Coka digla ruku na sebe. Otkako je uhapšena, dva puta je pokušavala da naudi sebi. Jednom u pritvoru, posekavši vene plastičnom čašom, a drugi put pre dva meseca, kada se nagutala lekova za smirenje. Takođe, na prvom ročištu za ubistvo investitora, Coka je u sud poslala pismo u kome je navela „da će se obesiti u šupi ako bude morala da dolazi na suđenja“.

Stojanović je završio rečima:

- Šta joj se dogodilo? Život, sudbina, ne znam. Hvala malom broju ljudi koji nam pomaže, ne bih izdržao bez njihove pomoći. Na granici smo pucanja psihički, ekonomski.

Podsetimo, baka Coka je 2018. na Zvezdari u Beogradu nasred ulice sa više hica iz pištolja ubila investitora, koji ju je, kako je to tvrdio njen sin, godinama maltretirao, pritiskajući je da mu proda kuću i plac. Ona s eubila u četvrtak zarivši sebi nož u srce.

Kurir.rs/J. R.

Foto Vladimir Šporčić/printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track