TUKLI GA DOK NIJE REKAO GDE DRŽI 100.000 EVRA: Saša podigao kredit, a onda mu na vrata došli lažni policajci! NEVIĐENA PLJAČKA
Foto: Privatna Arhiva

tipovani

TUKLI GA DOK NIJE REKAO GDE DRŽI 100.000 EVRA: Saša podigao kredit, a onda mu na vrata došli lažni policajci! NEVIĐENA PLJAČKA

Crna Hronika -

Dvojica napadača pokazala značku i pištolj, pa uz povike: "Policija, lezi dole" od Saše P. (34) i njegove sestre odnela novac, koji je uzet na kredit

Saša P. (39), investitor iz Beograda, bio je žrtva filmske pljačke! Kako saznajemo, dvojica razbojnika, maskiranih u policajce, upala su juče ujutru u njegov stan na Zvezdari, vezala su njega i njegovu sestru, pretukla ga i otela mu 100.000 evra.

Prema rečima našeg izvora, sumnja se da su razbojnici muškarci od četrdesetak godina i za njima policija intenzivno traga.

- Dvojica muškaraca su ušla u zgradu na vrata, najnormalnije, i popela se na četvrti sprat, gde Saša P. živi sa sestrom. Lupali su na vrata, a kada je otvorio, jedan mu je pokazao policijsku značku. Saša ih je pustio da uđu, a oni su izvadili pištolj i počeli da viču: "Policija, policija, lezi dole!" - prepričava dramu naš izvor i nastavlja:

zgrada u kojoj se dogodila pljačka
zgrada u kojoj se dogodila pljačkafoto: Kurir/Branka Travica

- Potom su investitora i njegovu sestru vezali za stolice. Počeli su da im se unose u lice i da im preteći traže pare. Žrtve najpre nisu želele da im predaju novac, niti da im kažu gde stoji. Međutim, tada su pljačkaši postali agresivniji i počeli su da udaraju Sašu, dok je njegova sestra plakala.

Kako ne bi došlo do težih posledica, jer su osumnjičeni imali oružje, Saša im je dao pare. Kako saznajemo, iz stana investitora odneto je 100.000 evra. - Saša je imao 86.000 evra i milion i po dinara. Novac je dan ranije doneo iz banke, pošto je podigao kredit za posao. Kada su pljačkaši dobili ono što su tražili, mirno i bez buke su otišli iz stana - dodaje izvor.

Biznis

Kupio Dražinu kuću

Opljačkani investitor prošle godine našao se u žiži javnosti nakon što je kupio kuću Draže Mihailovića u Bregalničkoj ulici na Zvezdari, u kojoj je Mihailović živeo od 1931. do početka Drugog svetskog rata. Kuća je srušena i na njenom mestu je prošle godine počeo da niče stambeno-poslovni kompleks.

- Kuću nisam ciljano kupio zbog toga što je tu stanovao Draža, već se ukazala prilika. Dugo se bavim ovim poslom i kada se na tržištu nađe objekat koji ima odgovarajuću lokaciju, odlučim se za njega - rekao je ranije medijima Saša P. i dodao: - Nisam u mogućnosti da poklonim deo zgrade kako bi tu bio muzej, iako sam veliki poštovalac lika i dela Čiča Draže.

Kako kaže, policija je juče obavila uviđaj, a Saša i njegova sestra, na sreću, nisu teže povređeni.

- Pretpostavlja se da je Saša tipovan. Neko je očigledno znao da je podigao kredit i da kod sebe ima toliki novac. Ili ga je tipovao neko iz banke ili neko od njemu bliskih ljudi. Istragom će biti utvrđene sve okolnosti - kaže izvor.

Prema rečima poznanika opljačkanog investitora, zgrada u kojoj se desila pljačka pripada njegovoj porodici. - Biznis sa izgradnjom zgrada i stanova počeo je još Sašin otac, a on je nastavio njegovim stopama. Zgrada nema video-nadzor, tako da je i to olakšalo razbojnicima - kaže izvor..

Kurir.rs - B. Travica - J. Rafailović

Foto: Privatna Arhiva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja