Najnovije vesti

ČABA DER PRAVIO HAOS U ZATVORU: Brutalno pretukao cimera iz ćelije KAMERE SVE ZABELEŽILE
Foto: Milan Malíček / Borgis / Profimedia

tuča

ČABA DER PRAVIO HAOS U ZATVORU: Brutalno pretukao cimera iz ćelije KAMERE SVE ZABELEŽILE

Crna Hronika

Čaba Der (39) iz Čantavira, optužen za nekoliko ubistava, pretukao je prema nezvaničnim informacijam cimera u zatvoru u Mađarskoj,

Čaba je prema navodima portala blikk.hu 17. decembra došao u sukob sa drugim zatvorenikom jer je saznao da se radi o čoveku koji je ubio ženu. Svom advokatu je rekao da ne može da podnese muškarce koji zlostavljaju žene zbog čega je fizički nasrnuo na cimera.

Zbog toga Der sada može da očekuje disciplinsku istragu.

- Bio je u gradskom zatvoru sa prestupnikom koji je optužen za ubistvo žene na brutalan način sa nekoliko uboda nožem pre tri godine. Zbog toga je moj klijent tražio njegovo premeštanje - rekao je advokat Kristian Guljaš.

Smetalo mu što ćelija gleda na groblje

Čaba Der je inače dosad već nekoliko puta premeštan jer je sam to tražio.

Jednom se usprotivio jer mu je ćelija bila okrenuta ka groblju, drugi put je mislio da u ćeliju može da se puca spolja zbog čega protivnici iz podzemlja mogu lako da ga ubiju.

Tenzije između dva zatvorenika eksplodirale su nakon otprilike dve nedelje u istoj zatvorskoj ćeliji.

- Njegova ćelija pokrivena je kamerama, video snimak incidenta postoji, ali ja ga još nisam video. Na osnovu toga što je moj štićenik udario drugog zatvorenika, protiv njega može da se pokrene disciplinski postupak, pa čak i krivični zbog lakše telesne povrede. Kazneno-popravni zavod trebalo je da se pobrine da pritvorenici kojima je povećan rizik od zajedničkog stvaranja bilo kakvih problema ne budu smešteni u istu ćeliju - rekao je Guljaš.

Advokat je dodao da je i sam Der svojevremeno bio zlostavljan, zbog čega je posebno osetljiv na tu temu, a navodno je želeo da donira milion forinti organizacijama koje štite žrtve porodičnog nasilja, ali mu to nije bilo dozvoljeno.

Der je izjavio ranije u video-intervjuu, koji je iz zatvora dao za mađarsku televiziju, da je učesnik krvavog rata koji bukti već nekoliko godina u balkanskom podzemlju.

Prema pisanju mađarskih medija Der se dovodi u vezu sa još 12 likvidacija širom Evrope.

(Kurir.rs/Telegraf)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja