ŠOKANTNO! PLAĆENI UBICA ČABA DER PRIZNAO MAĐARIMA: Dva klana su mi nudila pare da UBIJEM VUČIĆA!
Foto: Profimedia, Marina Lopičić

OPASNE NAMERE

ŠOKANTNO! PLAĆENI UBICA ČABA DER PRIZNAO MAĐARIMA: Dva klana su mi nudila pare da UBIJEM VUČIĆA!

Politika -

Čovek koji je poznat pod nadimkom „nasmejani ubica“ organima u Budimpešti je rekao da je ovaj predlog stigao od kriminalnih organizacija sa ovih prostora

Plaćeni ubica Čaba Der juče je policiji u Budimpešti otkrio da je dobio novčanu ponudu od dve različite kriminalne organizacije s naših prostora da ubije predsednika Aleksandra Vučića, ekskluzivno saznaje Kurir iz krugova bliskih mađarskoj policiji.

Čaba Der (39), poznat je po nadimku „nasmejani ubica“, koji je dobio zbog toga što je svoje žrtve ubijao hladnokrvno, gotovo sa osmehom na licu. Uhapšen je 1. marta prošle godine u Pragu u jednom hotelu. U njegovoj sobi tada je pronađeno oružje, ali i oprema za maskiranje, pa istražitelji veruju da je u taj grad doputovao da izvrši novu likvidaciju.

foto: BETA/Jovo Mamula

Brojna ubistva

Posle hapšenja, njegovo izručenje zatražile su Srbija, Mađarska i Holandija. - Izručen je Mađarskoj, koja mu sudi za ubistvo biznismena Lasla V. u Budimpešti, kao i hrvatskog državljanina Ivana Serdarušića u Amsterdamu. Postupak za brutalno ubistvo Nebojše Markovića na Banovom brdu u odsustvu protiv njega vodi Viši sud u Beogradu - kaže izvor Kurira. Kako navodi, Čaba je priznao likvidacije za koje se tereti, ali je tvrdio da nije ubijao za novac. Mađarski istražitelji sumnjaju da je umešan u bar još 12 zločina širom Evrope, koje nose njegov potpis. - Ubijao je ljude sa osmehom, pred svedocima, a za kamere uopšte nije mario - dodaje naš izvor.

Inače, priznanje Čabe Dera koje se odnosi na ponudu da ubije srpskog predsednika došlo je samo nekoliko dana nakon Vučićeve poruke da je država odlučna da uđe u rat s kriminalnim klanovima na svojoj teritoriji i da neće odustati dok je ne pobedi.

Mnogima smeta Vučićev uticaj

Orhan Dragaš, direktor Međunarodnog instituta za bezbednost, kaže da Vučićev uticaj u zemlji i regionu smeta mnogima, te da naša i mađarska služba moraju da razotkriju mrežu koja može da ugrozi bezbednost predsednika zemlje. - Ovo je potvrda da u Srbiji, ali ne samo u Srbiji, ima grupacija zainteresovanih za likvidaciju predsednika Srbije. Vučić je već godinama neprikosnoveni politički i državni lider Srbije, verovatno i najuticajnija ličnost u ovom delu Evrope. To smeta mnogima, koji u njemu vide nepremostivu prepreku za svoje političke, poslovne, možda i vojne ciljeve - kaže Dragaš.

Bivši vojni obaveštajac Ljuban Karan kaže za Kurir da je ova informacija alarmantna: - Bez obzira na to što je Čaba Der takav kakav jeste i što mu se za neke tvrdnje može verovati, a za neke ne, u ovom slučaju mora se poći od najgore varijante, a to je mogućnost da je to tačno. Država je krenula u energični obračun s mafijom, i to je inicirao Vučić, zato je on glavna meta mafijaških grupa. Ne bi me čudilo da su Čabi ponudili novac da izvrši atentat.

Predsednik o informaciji iz Budimpešte NEMAM BAŠ NIKAKAV STRAH

Vučić je sinoć potvrdio da je uoči antiterorističke taktičko-pokazne vežbe „Obruč 2020“ dobio informacije da je plaćeni ubica Čaba Der pred mađarskim istražnim organima izjavio da je imao ponudu dve mafijaške grupe da ga ubije. - Nemam baš nikakav strah. Ne interesuje me šta ko pokušava da uradi - rekao je Vučić na pitanje Kurira govoreći ispred Palate Srbija.

Alarmantno PRETNJE SVE UČESTALIJE

Predsedniku Srbije su u prethodnom periodu često upućivanje pretnje smrću, a poslednja u nizu je poruka na društvenim mrežama u sredu da će mu snajper presuditi i da su unajmljeni „čistači“ kojima je već na snajperskom nišanu. Nakon toga su pripadnici Bezbednosno-informativne agencije u saradnji s Tužilaštvom za visokotehnološki kriminal i MUP, uhapsili M. P. (1990) iz Paraćina.

foto: Privatna Arhiva
foto: Kurir

DANAS NE PROPUSTITE DVA POKLONA U KURIRU: Čekaju vas ikona s likom Svetog arhangela Mihaila u zlatotisku i dodatak TV Ekran

Srpska pravoslavna crkva i njeni vernici sutra obeležavaju Aranđelovdan. Danas ćete uz dnevne novine Kurir dobiti DVA POKLONA: ikonu Svetog arhangela Mihaila sa zlatotiskom i dodatak TV Ekran.

Sveti arhangel Mihailo smatra se čuvarem pravoslavne vere i borcem protiv jeresi. Kod mnogih hrišćana koji slave Aranđelovdan postoji verovanje i običaj da se ne sprema žito, jer se on smatra živim svetiteljem, što je potpuno netačno.

Za slavu je potrebno poslužiti i žito, jer se žito sprema za duše predaka, a ne za dušu sveca, koji je pred Bogom živ. Da li će trpeza biti posna, zavisi od toga na koji dan pada slava, to jest ukoliko se proslavlja sredom ili petkom, trpeza će biti posna.

U dodatku TV Ekran pročitajte:

Gordan Kičić: Volim kameru i verujem da je ljubav uzvraćena. Dok uživa u pohvalama na račun svog rediteljskog prvenca, serije „Mama i tata se igraju rata“, glumac priča zašto mu je lik Veljka jedan od omiljenih i otkriva svoje dalje planove.

Nataša Marković: Komedija je teška za igranje i često potcenjena.

Marijana Tabaković: Jutarnji program je kruna mog rada na televiziji.

Sutra poklanjamo luksuzni drveni stalak s likom Svetog arhangela Mihaila u zlatotisku.

foto: Kurir

Čitajte KURIR!

Ekipa Kurira/ Foto: Profimedia, Marina Lopičić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track