istraga u toku

KURIR SAZNAJE! NAJNOVIJI DETALJI O SAČEKUŠI NA MILJAKOVCU: U Borskoj ubijen Skoletov sin (KURIR TV)

Crna Hronika -

BEOGRAD - U noćašnjoj sačekuši na Miljakovcu u Borskoj ulici ubijen je sin (22) Zorana Uskokovića Skoleta.

1 / 9 Foto: Ana Paunković

Podsetimo, ispred supermarketa u Borskoj na Miljakovcu noćas je, najverovatnije u sačekuši, likvidiran mladić (22) koji se prethodno parkirao u blizini.

Mladić je ubijen u petak uveče, oko 23.30, jer komšije iz obližnjih zgrada kažu da su u to vreme čule hice. Telo mladića u lokvi krvi zatekli su jutros zorom pekari supermarketa koji su unutra radili celu noć i ništa nisu čuli. Međutim, kad su izašli na izlaz za dostavu našli su ga i odmah pozvali policiju i hitnu pomoć - jutros oko 5.30 sati.

Prema prvim i nezvaničnim informacijama, mladić je usmrćen hicem u glavu. Ubica je mladića brutalno likvidirao sa nekoliko hitaca iz vatrenog oružja sačekavši ga da se parkira i izađe iz kola.

Njegov identitet u prvi mah nije bio poznat jer najverovatnije nije imao dokumenta kod sebe.

Kako je Kurir već pisao, otac ubijenog mladića Zoran Uskoković Skole, koji se od 15. januara 2000, kada su u „Interkontinentalu“ ubijeni Željko Ražnatović Arkan, Milenko Mandić i Dragan Garić, pominjao kao jedan od organizatora trostruke likvidacije, ubijen je nešto više od tri meseca kasnije.

U poslednjem intervjuu koji je dao autoru filma „Vidimo se u čitulji“ Vojislavu Tufegdžiću, Skole je, između ostalog, rekao da mu je neprijatno zbog toga što putem medija mora da demantuje glasine o svojoj umešanosti u zločin.

- Čitav Beograd zna da smo Arkan i ja imali zajedničke poslove vezane za fudbal, da smo ulagali u dobre igrače, ali da smo sarađivali i u drugim poslovima. Bili smo dobri prijatelji.

Nikada nismo razmenili ružnu reč, niti dolazili u situaciju da se zbog nečega posvađamo. Kad je Arkan ubijen, zvao sam i Cecu i Mandićevu porodicu da izjavim saučešće. Dao sam umrlice prijateljima. Niko od uhapšenih za ubistvo u istrazi me nije pomenuo - rekao je Skole u intervjuu koji je dao oko mesec i po dana posle ubistva Željka Ražnatovića Arkana, po povratku u Srbiju iz inostranstva, gde je bio u vreme atentata u „Interkontinentalu“.

Tri meseca nakon ubistva Arkana, 27. aprila 2000. godine, u filmskoj poteri po ulicama Beograda pripadnici „zemunskog klana“ likvidirali su Uskokovića.

Sretko Kalinić: Najduže sam ubijao Skoleta

- Moj recept su likvidacije beogradskog ološa koje traju pet do šest sekundi. Najduža likvidacija mi je trajala minut i po, a reč je o ubistvu Zorana Uskokovića Skoleta, rekao je svojevremeno Kalinić.

Sretko Kalinić
foto: Printscreen YouTube

(Kurir.rs/J. R.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja