NOVI DETALJI DRAME U VRNJAČKOJ BANJI Nakon pljačke zapucali na policajce: Meci prošli kroz ŠOFERŠAJBNU patrolnog vozila (FOTO)
Foto: Jelena Rafailović

potera

NOVI DETALJI DRAME U VRNJAČKOJ BANJI Nakon pljačke zapucali na policajce: Meci prošli kroz ŠOFERŠAJBNU patrolnog vozila (FOTO)

Crna Hronika -

Hrabri policajci u Vrnjačkoj Banji, brzom i efikasnom akcijom, uhapsili su S. Đ. (32) neposredno nakon što je, kako se sumnja, pucao na njih pokušavajući da im pobegne ukradenim "audijem" koji je vozio S. B. (35).

Kako nezvanično saznajemo, sve je počelo kad je policija krenula u poteru za razbojnicima u četvrtak uveče u mestu Novo Selo.

Vrnjacka Banja, policija, pucnjava, pucali na policiju
foto: Jelena Rafailović

- Tokom potere vozač "audija" S. B. je izgubio kontrolu i sleteo s puta. Iz njega je izašao suvozač s pištoljem i počeo da puca na policijski automobil i policajce koji su izašli da potraže zaklon jer je nekoliko metaka završilo u šoferšajbni. U toku razmene vatre vozač "audija" pokušao je da pobegne vozilom "pasat", koje je bilo u obližnjem dvorištu i koje je takođe ukrao, ali to mu nije pošlo za rukom. Obojica su ubrzo uhapšena - objašnjava izvor Kurira upoznat sa slučajem.

Dodaje da samo pukom srećom niko nije povređen i niko nije nastradao:

- Više metaka probilo je šoferšajbnu policijskog automobila. Nakon hapšenja, a prilikom pretresa stana i drugih prostorija S. B. pronađena je manja količina praškaste materije dok su u stanu S. Đ. nađeni predmeti za koje se sumnja da potiču iz krivičnih dela. Policija je ukradeni "pasat" vratila vlasniku dok su "audi" i predmeti pronađeni u njemu uz potvrdu oduzeti.

Povodom ovog slučaja oglasio se i Sindikat srpske policije.

- Pukom srećom, niko nije povređen, ali na sreću se ne možemo uvek oslanjati. Sve pohvale za kolege J. S, N. Č. i pripravnicu B. K. kojoj će ovo sigurno biti nezaboravno, ali i poučno iskustvo - poručili su iz SSP-a.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati.

S. Đ. je zadržan zbog sumnje da je izvršio krivična dela teško ubistvo u pokušaju i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, a S. B. zbog sumnje da je izvršio krivična dela neovlašćeno korišcenje tuđeg vozila i neovlašćeno držanje opojnih droga.

Obojica će uz krivičnu prijavu biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Kraljevu.

(Kurir.rs/J.S.S./J.R./Foto: Privatna arhiva)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track