Najnovije vesti

DETALJI DRAME NAKON SUĐENJA U NIŠU Stražari jedva obuzdali ikonopisca da ne skoči sa drugog sprata NA KRAJU SE RASPLAKAO (VIDEO)
Foto: Marina Lopičić, Privatna Arhiva

pale mu i pantalone

DETALJI DRAME NAKON SUĐENJA U NIŠU Stražari jedva obuzdali ikonopisca da ne skoči sa drugog sprata NA KRAJU SE RASPLAKAO (VIDEO)

Crna Hronika

Ikonopisac iz Raške Vladan Grahovac (27) hteo je danas da se ubije u Višem sudu u Nišu nakon što je saslušao svedočenje sudskog veštaka Radovana Karadžića o tome kakve je sve smrtonosne povrede naneo baki Jelici Tatarovski (82) pretprošle godine u u njenom stanu.

Grahovac je od hapšenja prvi put u sudnicu danas došao obrijan i doteran kao da je već nešto planirao. Mnogi u sudnici su osetili mučninu u stomaku od toga šta se sve dogodilo kobne noći, a među njima je sigurno bio i Grahovac, koji je nekoliko puta rekao da se kaje.

Da nije bilo obezbeđenja moguće je da bi i uspeo u svojoj nameri. Jaki čuvari niškog Kazneno-popravnog doma su ga zadržali da se ne surva niz unutrašnji deo gelendera na drugom spratu. Drama je trajala ne više od minut vremena jer se stepenice i gelender koji je Grahovac preskočio nalaze na udaljenosti od pet metara.

- U sudnici je bio potpuno miran. U jednom trenutku je i sasvim razložno pitao sudskog veštaka Karadžića o kapima krvi na žrtvinom telu. Kada se završilo suđenje izašao je iz sudnice pod pratnjom i u jednom trenutku je preskočio gelender na stepenicama, ali se držao za rukohvat. Čuvari su upotrebili svu svoju snagu, jer je Grahovac težak oko 100 kilograma, da ga uhvate za ruke i prebace preko gelendera na pod. To su i učinili. Ružna je slika bila jer su njemu tada spale pantalone, videla mu se zadnjica, plakao je i uzvikivao da nema zbog čega da živi. Kasnije je sve bilo u redu. Obukao se i sproveden je u maricu - priča nam jedan od svedoka koji se tu zadesio.

Jelica Tatarovski (82), koja je ubijena prošle godine, doživela je pravi horor u svom stanu kad joj je na vrata zakucao nesuđeni ikonopisac Vladan Grahovac iz Raške.

To se moglo danas zaključiti iz svedočenja sudskog veštaka Radovana Karadžića koji je vršio obdukciju tela. Svedok je danas u Višem sudu rekao da se borba baka Jelice odvijala nekoliko minuta i u različitim prostorijama stana.

- Moguće da je napadač koristio čekić, kuhinjski nož, pesnice, šake... Brojne povrede na šakama pokojne Jelice pokazuje da su nastale tokom odbrane od noža. Obdukcija je pokazala i da je starica bila svesna tokom tog čina. Imala je i naprsline i povrede mozga - rekao je Karadžić.

Veštak je naveo da je smrtni ishod nastao posle povrede plućnog krila i aorte. Karadžić je naveo i da je počinitelj vukao staricu po stanu jer se tragovi svuda vide. Po tome se može zaključiti da je Grahovac bio u potpunom nervnom rastrojstvu kad je baku u čijoj je zgradi nekada stanovao toliko mučio.

Na sudu se čulo da je napadač vukao žrtvu po stanu i da je borba trajala uz korišćenje raznih oruđa, ali i da je prvo došlo do povreda glave, a onda grudnog koša.

Karadžić se nije izjašnjavao o Grahovčevom stepenu alkoholisanosti jer je to prema njegovim rečima posao psihijatara i posebne hemijske analize.

- Ja sam presekao tri prsta. Imao sam povrede tetive, pa da li kapljice krvi u donjem delu žrtvinog tela nisu slučajno moje? Bojim se da ste to malo dramatizovali - upitao je veštaka Grahovac.

Sudski veštak je rekao da nisu i da potiču od niza rana na Jelicinom licu.

Grahovac se sumnjiči da je 1. septembra prošle godine ubio Jelicu Tatarovski (82) u njenom stanu na Bulevaru Zorana Đinđića u Nišu, a potom i oteo 760 evra. Prethodno je zakucao na baka Verina vrata, a pošto je nekada stanovao u toj zgradi sa bratom, starica ga je poznavala i pustila ga da uđe, a onda ju je  mučki ubio.

Grahovac je kasnije svedočio da nije bio svestan šta je učinio jer je bio u alkoholisanom stanju i pod narkoticima.

Na sledećem ročištu se očekuje završna reč tužilaštva i odbrane nakon čega će uslediti presuda.

(Kurir.rs/M.S.)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...