UKRAJINSKI POSLANIK OTKRIO KAKO JE UVEO PLAĆENIKE U UKRAJINU DA UBIJU ZVICERA: Jevgenij na saslušanju sve do detalja opisao
Foto: detective-info.com.ua

novi detalji istrage

UKRAJINSKI POSLANIK OTKRIO KAKO JE UVEO PLAĆENIKE U UKRAJINU DA UBIJU ZVICERA: Jevgenij na saslušanju sve do detalja opisao

Crna Hronika -

Bivši poslanik u Ukrajini Jevgenij Dejdej saslušan je zbog pokušaja ubistva Radoja Zvicera, koji, uz Slobodana Kašćelana, važi za navodnog vođu kavačkog klana. On je otkrio kako je organizovao ulazak plaćenih ubica u Ukrajinu, kao i kako im je obezbedio vozače - dvojicu policajaca iz puka Kijev i poslovnog partnera svoje supruge, prenosi ukrajinski portal Detektiv-info.

Osumnjičeni za pokušaj likvidacije Zvicera su Stefan Đukić i Emil Tuzović iz Crne Gore, kao i Nišlije Petar Jovanović i Milan Branković. Zvicer je izrešetan u maju prošle godine u blizini zgrade u kojoj živi u Kijevu.

emil tuzović, stefan đukić, petar jovanović, milan branković
emil tuzović, stefan đukić, petar jovanović, milan branković

- Bivši poslanik je do detalja opisao kako je uspeo da uvede plaćene ubice u zemlju, ali da je sve to uradio na zahtev svog prijatelja iz Poljske - rekao je na saslušanju i dodao:

- Zamolio sam poslovnog partnera svoje žene da se sastane s putnicima. On je "tojotom" otišao u Bukovinu i tamo upoznao Brankovića, Jovanovića i Tuzovića. Prevezao ih je do Odese, gde su seli u drugu "tojotu", u kojoj su kasnije i uhapšeni.

Podsetimo, Zvicer je teško ranjen 26. maja prošle godine, a ubrzo su uhapšeni Đukić, Tuzović i naši državljani Jovanović i Braković. Spekulisalo se da je pokušaj atentata na Zvicera bio osveta za ubistvo Igora Dedovića i Stevana Stamatovića u januara 2020. u Atini.

- Trebalo je da napadači Zvicera dobiju 600.000 evra, pola miliona za izvršenje, a više od 100.000 evra za troškove boravka u Ukrajini. Međutim, Zvicera nisu uspeli da likvidiraju, jer je njegova supruga Tamara otvorila vatru na napadače - preneo je ranije Detektiv info i dodao:

tamara zvicer
tamara zvicerfoto: Screenshot

- Ukrajinska policija nije pronašla patrone niti pištolj iz kog je Tamara Zvicer pucala, pa se veruje da ga je bacila nakon razmene vatre. Inače, Nišlija Petar Jovanović (46), zvani Peca Pitbul, osumnjičen za ubistvo Zvicerovog kuma Marka Vukovića (41), 17. januara na Bežanijskoj kosi u Beogradu.

marko vuković, radoje zvicer i petar jovanović
marko vuković, radoje zvicer i petar jovanovićfoto: Privatna Arhiva, detective-info.com.ua

(Kurir.rs / Foto: Detectiv-info.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track