SRBI IZA REŠETAKA: Produžen pritvor osumnjičenima za pripremanje ubistva Marka Ljubiše Kana
Foto: Kurir

crna gora

SRBI IZA REŠETAKA: Produžen pritvor osumnjičenima za pripremanje ubistva Marka Ljubiše Kana

Crna Hronika -

Apelacioni sud produžio je pritvor srpskim državljanima Lazaru I. i S. S. iz Kraljeva, za koje se sumnja da su 22. januara u Budvi učestvovali u pripremanju ubistva Budvanina Marka Ljubiše Kana, visoko pozicioniranog člana škaljarskog klana, i prijatelja Luke Bojovića, prenosi Dan.

- Prema do sada prikupljenim dokazima, sumnja se da su S. S. i L. I. planirali, a po uputstvima zasad N. N. organizatora kriminalne organizacije, da u jednom od ugostiteljskih objekata u Budvi, upotrebom vatrenog oružja, ubiju M. Lj.

Tokom pretresa u štek-stanu u Budvi, u kome je zatečen i L. I., pronađen je pištolj kojim je delo trebalo da bude izvršeno - saopštio je ranije tužilac Saša Čađenović.

Kraljevčanin S. S. je otkrio sve o svom ulasku u ekipu.

- S. S. je saopštio ko su drugi pripadnici kriminalne organizacije koji su mu omogućili prevoz i objasnio kako je postao pripadnik kriminalne organizacije. On je istražiteljima otkrio lokacije u Srbiji i Crnoj Gori na kojima se nalaze štek-stanovi pripadnika kriminalne organizacije - piše u naredbi za sprovođenje istrage.

Pa da podsetimo, Kraljevčani Lazar I. i S. S. uhapšeni su 22. januara u štek stanu u Budvi, jer su pokušali da likvidiraju Marka Ljubišu Kana. Za Ilićem je u septembru 2020. raspisana poternica zbog sumnje da je u garaži TC "Ušće" u Beogradu ubio Aleksandra Šarca, koji je bio saradnik "škaljaraca".

Aleksandar Šarac
foto: Printscreen Instagram

- Ilić je navodno imao zadatak da u Budvi likvidira i Marka Ljubišu Kana - rekao je ranije izvor Pobjede i dodao: - Policija je uhvatila određene kontakte koji povezuju Belivuka, Radoja Zvicera, kao i Lazara I. Kod njega su pronađeni pištolj, kriptovani telefon i lažni pasoš.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track