VOZAČU (36) IZ LOZNICE UKINUT PRITVOR: Osumnjičen da je ubio Ivanku Mićić i pobegao
Foto: Kurir/T.I.

SAOBRAĆAJNA NESREĆA 28. JANUARA

VOZAČU (36) IZ LOZNICE UKINUT PRITVOR: Osumnjičen da je ubio Ivanku Mićić i pobegao

Crna Hronika -

Osnovni sud u Loznici u petak je ukinuo pritvor Đ.D. (36) iz Loznice, osumnjičenom za saobraćajnu nesreću koja se dogodila 28. januara u kojoj je poginula Ivanka Mićić (62) iz Tršića, a on pobegao sa lica mesta, i odredio jemstvo. Lozničko Osnovno javno tužilaštvo (OJT) žalilo se na ovu odluku, ali još uvek ne zna ishod žalbe, potvrđeno je danas iz Tužilaštva.

Pošto je u petak završeno ispitivanje poslednjih svedoka prestao je razlog za određivanje pritvora po osnovu uticaja na svedoke, ali je ostao zbog opasnosti od bekstva. Branilac okrivljenog podneo je predlog sudu da pritvor bude ukinut i zamenjen blažom merom, određivanjem jemstva kao garancije da osumnjičeni neće pobeći. Osnovni sud je to prihvatio, ukinuo pritvor i odredio jemstvo, potvrđeno je iz OJT koje je podnelo žalbu jer smatra da je pritvor trebao da ostane po osnovu "opasnosti od bekstva".

Podsetimo, sudija za prethodni postupak lozničkog Osnovnog suda doneo najpre rešenje o određivanju pritvora osumnjičenom do 30 dana zbog postojanja "osobitih okolnosti da će osumnjičeni ometati postupak uticanjem na svedoke". Na tu odluku je OJT uložilo žalbu tražeći da to bude učinjeno po još dva osnova za određivanje pritvora: zbog opasnosti od bekstva i zbog uznemirenja javnosti, pa je Krivično veće Osnovnog suda u Loznici odredilo pritvor i po osnovu "opasnosti od bekstva".

Ovaj slučaj uznemirio je građane Tršića, Voćnjaka i Loznice koju su nezadovoljni radom OJT 24. februara organizovali protestni skup ispred lozničke "kuće pravde". Ministarka pravde dan kasnije je došla u loznički Osnovni sud i posle održanog sastanka izjavila da je formirana komisija koja će ispitati sve okolnosti slučaja saobraćajne nesreće u kojoj je 28. januara nastradala žena.

Inače, policija je, po nalogu tužilaštva, osumnjičenog uhapsila tek 23. februara i bilo mu je određeno zadržavanje do 48 sati.

Kurir.rs/T.I.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track