VELJIN KLAN IZ ZATVORA ŠALJE PORUKU: I dalje smo u igri!
Foto: Zorana Jevtić, Dado Đilas, screenshot

šifrovane poruke

VELJIN KLAN IZ ZATVORA ŠALJE PORUKU: I dalje smo u igri!

Crna Hronika -

Uhapšenim članovima grupe Veljka Belivuka važno da im
saradnici ne okrenu leđa, a konkurencija ne preuzme posao

Mobilni telefon pronađen u ćeliji Marka Miljkovića, koji je zajedno sa Veljkom Belivukom, zvanim Velja Nevolja, uhapšen 4. februara, kako se sumnja, on je koristio kako bi svojim ljudima koji nisu uhapšeni u velikoj akciji, ali i konkurenciji, poslao poruku da, iako su iza rešetaka, oni su i dalje "u poslu".

Izvor Kurira otkriva da sve ukazuje da je pripadnicima ove kriminalne grupe bilo važno da im saradnici ne okrenu leđa, a konkurencija ne preuzme posao.

Pomoć iznutra

- Kriminalna grupa se i pre hapšenja bavila reketiranjem i pretnjama, a po svemu sudeći, sa tim nisu stali ni kada su se našli iza rešetaka. Više od toga, kako se sumnja, bilo im je bitno da poruče da su i dalje u igri. Upravo su svoju moć probali da pokažu time što su čak, iako iza rešetaka, pretili i slali instrukcije saradnicima - otkriva izvor Kurira.

Prema njegovim rečima, istraga o telefonu, ali i tome ko i na koji način ga je doturio Miljkoviću jeste u toku.

- Proveravaju se svi kontakti, posete koje su imali, ali i stražari koji su bili zaduženi za njih - otkriva izvor iz istrage.

On napominje da je teško da su bez pomoći iznutra mogli da unesu telefon, s obzirom na stroge kontrole u pritvoru, naročito kada su u pitanju pripadnici ove kriminalne grupe.

- Kao pripadnik kriminalne grupe uhapšen je i u to vreme aktivni zatvorski stražar, koji je, kako je utvrđeno bio zadužen za nadzor nad Miljkovićem i Belivukom u vreme dok su oni 2018. bili u pritvoru. Kao što se sada ispostavilo da su neke javne ličnosti, među kojima su i bivša rijaliti učesnica Jelena Krunić, starleta Tijana Đurić, kao i vođa navijača druge Partizanove frakcije Rade Petrović, njihovi ljudi, ili su oni sami pozivali i pretili, i tada je bilo priča da stižu pozivi koji dolaze iz ćelija Centralnog zatvora, ali tada to nije dokazano - dodaje naš sagovornik.

Lokator ih otkrio

Mobilni telefon koji je pronađen, kako kaže, otkriven je zahvaljujući lokatoru u zatvoru, koji registruje signal.

- Reč je o aparatu koji je veličine upaljača i u tom smisli ga je lako sakriti. U prvom pretresu koji je obavljen, ništa nije pronađeno. Međutim, pošto je signal i dalje postojao, otkriveno je da ga je Miljković sakrio u flašu u kojoj je bila so, a koju je koristio kao improvizovani teg - objašnjava izvor Kurira. E. K.

(Kurir.rs/Ekipa Kurira/foto Kurir, Zorana Jevtić, Dado Đilas, Printscreen)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track