00:32

Incident na suđenju Babićevom vozaču za nesreću na rampi u Doljevcu

IZRICANJE PRESUDE U ČETVRTAK

INCIDENT NA SUĐENJU BABIĆEVOM VOZAČU ZA SMRT STANIKE GLIGORIJEVIĆ: Sestra nastradale napala policajca u hodniku suda KURIR TV

Crna Hronika -

Završna reč optužbe i odbrane, kao i izricanje presude Dejanu Stanojeviću (36), vozaču direktora Koridora Srbije koji je na naplatnoj rampi Doljevac 31. januara usmrtio Staniku Gligorijević (52) iz Debelice, zakazano je za četvrtak 22. april u 12 sati.

Advokat porodice žrtve Božo Prelević zatražio je danas da se ponovo pregledaju sporna dva minuta snimka nadzornih kamera, gde se vidi ko je vozio automobil "škoda superb".

Tog maglovitog jutra Stanojević i tadašnji direktor Koridora Srbije Zoran Babić su išli put Leskovca, ali je vozač ili zaspao ili iz drugog razloga nije video naplatnu rampu, te se u 8.31 "zakucao" u "opel astru", koja se odbila u "pasata". Nesrećna žena koja je išla na sahranu, sedela je na zadnjem sedištu "opela" i poginula je na licu mesta.

Na današnjem suđenju svedočio je policajac Nikola Mitić koji je nakon deset minuta od nesreće stigao u patroli sa kolegom Bratislavom Micićem. On nije bio precizan u odgovorima, često je "pretpostavljao", koristio termin "ne sećam se", ali je i rekao: "Pitao sam ko je bio vozač i pokazali su mi na okrivljenog".

"Bio je opšti haos", prokomentarisao je u jednom trenutku Mitić.

Mirijana Aleksić, suđenje
foto: Kurir/Ž.M.

Nakon toga sudija Miško Radivojević je dao pauzu kako bi se promenila sala, a na izlasku iz sudnice 79, Mirijana Aleksić, sestra poginule Stanike mu je dobacila: "Šta bežiš, pi*** ti mat*****"!

Na to je njen suprug dodao: "Upropašteni smo"!

Onda je ona nastavila: "Ne znaš boje koje je auto? Policajac si? Sramota. Bruka"!

"A, znaš ko je vozio, sto posto", uzviknuli su u glas Srđan, Mirijanin suprug, i sestra Gligorijevićeve.

Doljevac, rampa, Stanika Grigorijević, suđenje, Zoran Babić, Dejan Stanojević
foto: M.S.

Mitić je zbog ovog incidenta u hodniku Osnovnog suda pozvao policiju, a i na sudu je kasnije želeo da taj incident uđe u zapisnik. Rekao je šta je doživeo, ali i da mu je Mirjana rekla da je "glup" što nije tačno, a što se i na snimku čuje. Tako da je Aleksićevu na kraju suđenja sačekala patrola, ali samo su je legitimisali, a ne i priveli.

U drugom delu suđenja pušten je snimak pod nazivom "Doljevac - Panorama", koji pokazuje šta se dogodilo posle nesreće, odnosno nakon smrti Stanike Gligorijević.

Na snimku se video i okrivljeni Dejan Stanojević kako šeta unaokolo. Božo Prelević je rekao da je to još jedna nejasna činjenica jer je ranije rečeno da je Stanojević povređen "tako da nije mogao da se šeta oko naplatne rampe".

Zoran Babić je u ovoj tragediji polomio butnu kost. Stanojević je ranije delimično priznao krivicu, a tada je naveo da je bila gusta magla.

Kurir.rs/M.S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja