OSUĐEN BOJICA ĐUROVIĆ, NEĐELJKOV OTAC: Nagodio se s Tužilaštvom, dobio 8 meseci uslovno, sinu preti DOŽIVOTNA za ubistvo
Foto: Privatna arhiva, Facebook

sklopio sporazum sa Prvim osnovnim tužilaštvom

OSUĐEN BOJICA ĐUROVIĆ, NEĐELJKOV OTAC: Nagodio se s Tužilaštvom, dobio 8 meseci uslovno, sinu preti DOŽIVOTNA za ubistvo

Crna Hronika -

BEOGRAD - Bojica Đurović, otac Neđeljka mladića kojem se sudi da je u Ulici Dimitrija Tucovića u Beogradu 2019. godine nasmrt izbo prolaznika Miloša Mileusnića, osuđen je na osam meseci uslovno sa rokom od tri godine jer je lažno prijavio da je policajac koji je uhapsio njegovog sina ranjen u svom stanu.

Kako piše beogradski list, protiv njega je podignut optužni akt, nakon čega je juče sklopio sporazum sa Prvim osnovnim tužilaštvom kojim mu je izrečena uslovna osuda.

Lažno prijavljivanje se dogodilo pre dve nedelje, kada je Đurović nazvao policiju i Hitnu pomoć i ispričao im da se dogodila pucnjava u stanu u Beogradu u kojem živi policajac G.V.

- On je ispričao da je policajac koji je postupao u predmetu njegovog sina upucan i da je ranjen u svom stanu. Dao im je adresu stanovanja policajca, a nakon što su policija i Hitna pomoć došli na adresu nisu zatekli nikog. Policajac je bio na svom poslu - kaže izvor lista upoznat sa istragom.

Prema rečima izvora, policija je odmah privela Đurovića.

- Osumnjičeni je uputio indirektne pretnje policajcu i zbog toga je uhapšen. Na teret mu se stavlja ugrožavanje sigurnosti i njemu je određeno zadržavanje do 48 sati - kaže naš sagovornik.

Bojica Đurović je u žižu javnosti dospeo krajem 2010. godine, kada se potukao ispred tržnog centra u Požarevcu.

Podsetimo, Neđeljku Đuroviću sudi se zbog teškog ubistva. On se tereti da je u januaru 2019. godine ispred zgrade u Ulici Dimitrija Tucovića kuhinjskim nožem nasmrt izbo studenta Miloša Mileusnića (24).

Nakon hapšenja Đurović je priznao ubistvo, međutim 24 sata kasnije na saslušanju kod tužioca sve je porekao i tvrdio da nije ni bio u blizini mesta ubistva. Za teško ubistvo zaprećena kazna je 40 godina robije, jer se dogodilo pre stupanja novog zakona koji predviđa kaznu doživotnog zatvor

(Kurir.rs/Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja