KAVČANI OD VELJE NARUČILI NAJMANJE 7 LIKVIDACIJA: Ekipa u Beogradu ubijala škaljarce! Evo kako je počeo surovi rat klanova
Foto: detective-info.com.ua, Zorana Jevtić

detalji nastavka istrage

KAVČANI OD VELJE NARUČILI NAJMANJE 7 LIKVIDACIJA: Ekipa u Beogradu ubijala škaljarce! Evo kako je počeo surovi rat klanova

Crna Hronika -

Radoje Zvicer naručio je i organizovao sigurno tri, a prema pisanju nekih medija najmanje sedam likvidacija članova suparničkog, škaljarskog klana u Srbiji, sumnje su istražnih organa.

Srpski istražni organi hapšenjem Veljlka Belivuka, zvanog Velja Nevolja, obezglavili su beogradski ogranak kavačke kriminalne grupe, a nakon toga pokrenuta je istraga protiv njegovog šefa iz Crne Gore Radoje Zvicera zbog sumnja da je naručilac likvidacije koje su se dogodile u Beogradu.

Navodno, ispituje se najmanje sedam zločina od 2015. godine do sada, a iza kojih se, kako se sumnja, nalazi upravo Zvicer.

Radoje Zvicer
foto: detective-info.com.ua

- Belivuk i Miljković su, navodno, od Zvicera dobili zadatak da eliminišu najpre Ljepoju, a potom i ostale članove njegove bande. Dvojac je to i učinio, budući da je policija u Veljinoj kući u Ritopeku pronašla tragove krvi koji pripadaju upravo Ljepoji - navodi izvor jednog beogradskog lista.

Istražni organi sumnjaju da je Zvicer naredio ubistvo "Pink pantera" nakon što je saznao da je on sarađivao s Nišlijama Petrom Jovanovićem i Milanom Brankovićem, koji su 26. maja prošle godine pokušali da ga ubiju u Kijevu.

Prvo ubistvo koje je izvršio kavački klan u Srbiji, a koje se povezuje sa Zvicerom i "kavčanima", bila je likvidacije Gorana Radomana u februaru 2015. godine. U njega je pucano iz automatskog oružja nakon što je parkirao svoj automobil u garažu zgrade u kojoj je stanovao na Novom Beogradu.

oruzje, Veljko Belivuk, Velja Nevolja
foto: Zorana Jevtić, MUP

Ovog muškarca navodno su likvidirali jer se sumnjalo da je on odgovoran za nestanak tovata kokaina iz Valensije zbog koga je počeo sukob između klanova.

U maju 2018. godine kako su sumnja, "kavčani" su naručili i ubistvo Dragoslava Miloradovića, bliskog saradnika Luke Bojovića koji sarađuje sa škaljarskim klanom. Miloradović je ubijen ispred samouslužne auto-perionice u beogradskom naselju Karaburma.

Mesec dana kasnije, u eksploziji automobila na Autokomandi u Beogradu ubijen je Siniša Milić, takođe blizak saradnik Luke Bojovića i škaljarskog klana. Za njegovo ubistvo je nedavno podignuta optužnica protiv Darka Dulovića zbog sumnja da je u7čestvovao u delu. Nalogodavci ovog ubistva nisu otkriveni, a kako se sumnja, iza toga stoji ponovo kavački klan.

Goran Radoman, Parking, Garaža
foto: Dragana Udovičić

Kavački klan 2018. godine izvršavao je najviše ubistava suparničkih grupa čime su jačali svoj uticaj u podzemlju. To potvrđuje i likvidacija Vladimira Poponića - Vlade Popa, koga su dvojica nepoznatih napadača upucala dok je sedeo u kafiću u Beogradu. Vlada Pop bio je blizak škaljarskom klanu, ali i dobar prijatelj Filipa Koraća, ključnog čoveka Luke Bojovića u Beogradu.

Kavački klan, posebno njegov beogradski ogranak, povezan je i sa likvidacijom Aleksandra Šarca u oktobru prošle godine. Na Šarca je pucano u garaži tržnog centra u Beogradu, a kako se sumnja, upravo su vođe kavčana naručile njegovu likvidaciju.

Tačno mesec dana kasnije "kavčani" su izvršili još jedno ubistva, kada su u naselju Belvil upucali Bojana Mirkovića. Mirkovića, je prema nezvaničnim informacijama, bio član škaljarskog klana, a sumnja se da je Zvicer bio taj koji je i njegovu likvidaciju naručio.

Advokat žrtva "kavčana"?

Žrtva sukoba kriminalnih klanova, kako se sumnja, bio je advokat Dragoslav Miša Ognjanović, čiji su klijenti bili Luka Bojović, Filić Korać i brojni članovi škaljarskog klana.

Sanja Papić, Dragoslav Miša Ognjanović
foto: Vladimir Šporčić

Sumnja se da su "kavčani" naručili njegovo ubistvo. Kao jedan od izvršilaca pominjao se Strahinja Stojanovića, koji je sarađivao sa "kavčanima", a koji je prošle godine ubijen.

(Kurir.rs/Blic/Alo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track