ČLAN VELJINE SUROVE GRUPE OTKRIO SVE O TAJNOJ SOBI U RITOPEKU: U zamenu za manju kaznu i zaštitu izneo nove jezive detalje
Foto: Zorana Jevtić, Stefan Stojanović MONDO

objasnio gde se krije zazidana prostorija

ČLAN VELJINE SUROVE GRUPE OTKRIO SVE O TAJNOJ SOBI U RITOPEKU: U zamenu za manju kaznu i zaštitu izneo nove jezive detalje

Crna Hronika -

Član grupe Veljka Belivuka zvanog Velja Nevolja okrenuo mu je leđa i postao svedok saradnik u slučaju koji se vodi protiv njega i pripadnika grupe.

Navodno je upravo on policiji otkrio gde se nalazi tajna soba u vikendici u Ritopeku u kojoj su svirepo ubijane žrtve klanova, a njihova tela potom mlevena u industrijskoj mašini za mlevenje mesa, i u kom je čuvan i ogroman arsenal oružja.

Ritopek, kuća Veljka Belivuka
foto: Zorana Jevtić

U zamenu za manju zatvorsku kaznu, bolji tretman iza rešetaka i zaštitu, svedok saradnik navodno ispričao je apsolutno sve što zna o jezivim poslovima i zlodelima klana.

1 / 70 Foto: MUP Srbije

Policija je kuću strave u Ritopeku u kojoj su, kako se sumnjalo od početka istrage, žrtve mučene i ubijane, detaljno pretresla i forenzički obradila odmah nakon hapšenja pripadnika grupe Velje Nevolje. U kući su tada pronađeni brojni materijalni dokazi, međutim tajnu sobu možda nikada ne bi pronašli da jedan od članova grupe, koji je znao sve o jezivim zločinima, nije pristao da postane svedok saradnik. On je policajcima navodno objasnio gde se krije zazidana prostorija u kojoj se nalaze dokazi koji bi Belivuka, njegovog najbližeg saradnika Marka Miljkovića zvanog Zver i ostale uhapšene pripadnike klana, mogli da smeste na doživotnu robiju.

00:13

Otkrivena još jedna prostorija u vikendici u Ritopeku

Do tajne sobe u kući u Ritopeku dolazi se preko garaže, a otvor do nje nalazi se u dnu sobe, sakriven montažnim zidom i u nju se ulazilo čučeći ili puzeći. Prostorija u kojoj su mučili i ubijali žrtve nalazi se ispod zemlje, samim tim su i zvukovi iz nje bili prikriveni i nisu se čuli na ulici. U ovoj prostoriji policija je pronašla industrijsku mašinu za mlevenje mesa, a nakon što su urađene prve analize utvrđeno je da u njoj postoje DNK tragovi najmanje četiri osobe.

Svedok saradnik navodno je otkrio da je klan u toj sobi mučio, tukao i ubijao žrtve, a potom njihova tela komadao i mleo u mašini za meso. Pojedini pripadnici klana imali su zadatak da kese sa ostacima tela odnesu do Dunava, koji protiče kraj Belivukove kuće strave, i bace ih u reku.

Ritopek
foto: Zorana Jevtić

Kakav se užas događao u tajnoj sobi otkrivaju i tragovi krvi po svim zidovima u prostoriji. Prema nezvaničnim informacijama, policija sada osnovano sumnja da je najmanje pet osoba ubijeno upravo u ovoj kući.

Svedok saradnik ne može da bude bilo ko

Da bi neki pripadnik kriminalne grupe opake poput Belivukovog klana mogao da dobije status svedoka saradnika moraju da se ispune dva uslova:

To ne može biti lice u odnosu na koje već postoji osnovana sumnja da je organizator grupe;

Mora biti utvrđeno da je značaj iskaza baš tog svedoka za otkrivanje, dokazivanje ili sprečavanje drugih dela iste grupe pretežniji od posledica krivičnog dela koje je učinio.

(Kurir.rs/Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja