Najnovije vesti

JUTKA PUŠTEN IZ PRITVORA: Bivši predsednik opštine Brus braniće se sa slobode, njegov pomoćnik zadržan u zatvoru!
Foto: Nemanja Nikolić

mahinacije sa zemljištem na kopaoniku

JUTKA PUŠTEN IZ PRITVORA: Bivši predsednik opštine Brus braniće se sa slobode, njegov pomoćnik zadržan u zatvoru!

Crna Hronika

BRUS - Bivšem predsedniku opštine Brus Milutinu Jeličiću Jutki ukinut je pritvor, koji mu je bio određen krajem aprila, povodom istrage koja se vodi u Višem javnom tužilaštvu u Kraljevu, a zbog sumnji u vezi mahinacija oko državnog zemljišta na Kopaoniku, na teritoriji opštine Brus.

Pritvor je Jeličiću ukinut nakon što su ispitani svi svedoci koji se odnose na njega, njih 26, tako da je prestao razlog zbog kog je pritvor određen. Pritvor mu je ukinut u četvrtak 3. juna i nadalje će se braniti sa slobode.

Osumnjičeni Miloš Azdejković se još uvek nalazi u pritvoru, jer u postupku dokaznih radnji nisu ispitana još dva svedoka, koja će tužilaštvo ispitati u narednom periodu.

Kako su rekli, postupak istrage i dokaznih radnji je u toku i još uvek se prikupljaju dokazi, tako da će se tek nakon završene istrage doneti odluka da li će biti podignuta optužnica, za koje krivično delo i ko će njom biti obuhvaćen.

Jeličić i još šest osoba uhapšeno je 27. aprila po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog Tužilaštva u Kraljevu zbog sumnji u vezi mahinacija oko državnog zemljišta na Kopaoniku, na teritoriji opštine Brus.

Pored Jeličića tada su uhapšeni i Azdejković, pomoćnik predsednika opštine Brus za ekonomski razvoj investicije, R. G. komunalni inspektor, M. I. administrativni radnik u opštini Brus, A. S. zamenik predsednika opštine Brus i član opštinskog veća i S. M iz Smedereva.

Jeličić se, prema pisanju medija, sumnjiči da je u svojstvu predsednika Opštinskog veća, bez odluke članova većine, doneo zaključak kojim se dozvoljava postavljanje sedam privremenih objekata, iako takva odluka nije u nadležnosti veća, pa je na taj način pribavio korist budućim investitorima da pred nadležnim organima predstave da su imovinsko pravni odnosi sa opštinom Brus regulisani, na osnovu čega je investitorima omogućeno priključenje na komunalnu infrastrukturu.

Kurir.rs/Blic

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track