Najnovije vesti

NEUTEŠNA MAJKA LUKE POPOVIĆA (20) IZ BEOGRADA: Čekam obdukcioni nalaz 9 meseci
Foto: Jugmedia.rs

ENIGMA

NEUTEŠNA MAJKA LUKE POPOVIĆA (20) IZ BEOGRADA: Čekam obdukcioni nalaz 9 meseci

Crna Hronika

Luka Popović (20) je 11. avgusta 2020. godine pronađen mrtav u stanu u Bulevaru Zorana Đinđića 96 na Novom Beogradu u koji je otišao da igra "soni" sa drugom. Više javno tužilaštvo u Beogradu, više od devet meseci kasnije, nije dobilo nalaze obdukcije.

"Od kad je preminuo Luka čekam nalaze obdukcije, iako znam da će da pokažu da je izgubio život zbog droge. Bio je dobro dete koje je upalo u loše društvo, kog se plašio i to, nažalost, svakom može da se desi. Sumnjam da je reč o pripadnicima klana i da su ga oni naterali te kobne večeri da uzme narkotike", rekla je Lukina majka Anđelka.

Ekstazi, Droga, Tablete, Narkoman, Diler, Kesica
foto: Profimedia

Lukina majka je rekla da problemi počinju sredinom jula kada Luka upoznaje novog drugara.

"Sredinom juna mi je rekao da je upoznao druga (15) koji je iz Crne Gore i da on plaća stan privatno. Odneo je "soni" kod njega da igraju igrice. Lica za koja sumnjam da su pripadnici klana se "pojavljuju" sredinom jula", kazala je Lukina majka. Napomenula je da smatra da ih se njen sin plašio.

"Na osnovu njegovog telefona sam saznala da su mu naređivali da im kupuje hranu, sve što im je potrebno. Koristili su njegov telefon da obavljaju svoje poslove. To je sve trajalo oko mesec dana. Mislim da Luka nikome nije rekao da se plaši jer se bojao da ne naude nekom njegovom bliskom. Verovatno je verovao da će uspeti sam da sredi situaciju", rekla je Anđelka. Lukinu smrt prijavio je maloletnik koji je državljanin Crne Gore.

"On je u policiji rekao da je Luka koristio narkotike i da ga je ujutru, kad se probudio, zatekao mrtvog u stanu. Da mog deteta više nema, saznala sam iz medija. Njegova smrt je konstatovana u 10 časova, a mene je policija obavestila oko 18 časova", ispričala je naša sagovornica

"Prvo što mi je u svemu bilo čudno jeste to što su mi iz policije rekli da Luka to veče nije imao mobilni kod sebe. To su zaključili jer ga nisu pronašli u stanu. A ja znam da ga je imao. Takođe nisu pronađeni ni njegovi ključevi ni majica",rekla je Anđelka. Nakon toga je odlučila da zatraži izveštaj policije.

Igranje, Zavisnost, Video Igrice
foto: Profimedia

"Kad sam ga dobila, videla sam da u njemu ništa nije pronađeno sem marihuane i onda mi je i to bilo čudno. Zaključila sam da je neko očistio stan. Drugo, u izveštaju se pominju flaše vode i soka na kojima se ne nalaze otisci. Šta je moj Luka popio vodu, onda odlučio da uzme ekstazi, pa obrisao otiske i preminuo?", zapitala se naša sagovornica.

Dodaje da u zgradi postoje kamere. Maloletnik je u policiji ispričao da su u stanu bili Luka, on i još jedan momak koji je otišao pre dolaska Hitne pomoći. Ja nisam u to poverovala. Zato bih volela da su pregledane kamere koje bi pokazale ko je sve bio u stanu - kazala je Lukina majka.

Objasnila nam je da je prvo pomislila da je u stanu bila žurka i da mu je neko podmetnuo drogu u neko piće, a onda je počela sama da istražuje, piše Telegraf.

"Saznala sam da je maloletnik van policije pričao da nisu bili sami i da su tu noć osobe, za koje ja sumnjam da su iz klana, koristili ekstazi i da su ga Luki dali na silu. Naterali su ga da uzme tri ili četiri komada. Njemu je pošla pena na usta i počeo je da halucinira", rekla je majka.

Majka se onda setila da se kartica koju je koristio Luka vodi na njeno ime. Preko starog telefona uspela je da uđe na Instagram profil svog sina.

"Videla sam da su mu to veče naređivali da dođe u stan i da im kupi šta im je potrebno. Takođe se vidi da su pored Luke i maloletnika u njemu bila još trojica mladića. Sa njegovog telefona su slali nekome poruke i obavljali neke svoje poslove. Našla sam i snimke od te večeri na kojima su oni. Zaključujem da su nastali te noći jer se na njima nalaze flaše iz policijskog izveštaja, a i Luka je pronađen mrtav u bermudama u kojima je na snimku", objasnila je Lukina majka.

Kurir.rs/Telegraf

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track