DOBIO SAM 350.000 ZA SVADBU: Evo kako se uhapšeni predsednik opštine Palilula Jovičić pravdao pred tužiocem
Foto: Damir Dervišagić

detalji saslušanja

DOBIO SAM 350.000 ZA SVADBU: Evo kako se uhapšeni predsednik opštine Palilula Jovičić pravdao pred tužiocem

Crna Hronika -

Predsednika opštine Palilula Aleksandar Jovičić (34), koji je uhapšen zbog sumnje da je omogućio nelegalnu gradnju na toj opštini, na saslušanju je izneo svoju odbranu i tvrdio je da je 350.000 evra, koji su pronađeni tokom pretresa njegove kuće, ušteđevina!

Jovičić je na saslušanju negirao optužbe koje mu se stavljaju na teret i rekao da je u periodu od 2016. do 2017. godine opština Palilula podnosila najviše prijava protiv ilegalne gradnje.

Na saslušanju je navodno rekao i da su 350.000 evra u kešu, koje je imao u svojoj kući, ušteđevina i pare od svadbe! Jovičić je inače svoju suprugu Mirjanu oženio 2014. godine, međutim, kako navodi, sedam godina kasnije uspeli su da čuvaju "novac koji su tad dobili".

Njegova advokatica Zora Dobričanin je potvrdila da je Jovičić izneo odbranu na saslušanju.

- Izneo je detaljnu odbranu, onoliko koliko je mogao s obzirom na to da nije mogao da pročita krivičnu prijavu i nije imao uvid u dokaze, pošto mu je samo predočena naredba o sprovođenju istrage - rekla je Dobričanin.

Podsetimo, Jovičić je uhapšen prekjuče ujutru pre nego što je stigao na posao u prostorije opštine Palilula. U velikoj policijskoj akciji uhapšeni su i njegovi saradnici - građevinski inspektori i načelnik odeljenja za društvene delatnosti.

Njihov "modus operandi" je prema nezvaničnim informacijama bio sledeći - ucenjivali su investitore da im daju novac kako im na gradilište ne bi slali inspekciju, a potom bi sa njima napravili dogovor.

1 / 7 Foto: Damir Dervišagić

- Od investitora su uzimali novac za zaštitu. To znači da ih ucenjivali da im plate kako im ne bi poslali građevinsku inspeciju i da im niko ne bi izdavao naloge o rušenju. Onda su u službene isprave unosili lažne podatke koji su omogućavali da jednog dana ti objekti mogu da budu uknjiženi što inače ne bi mogli da budu. Za to sve su uzimali materijalnu nadoknadu - otkriva izvor iz istrage.

Sumnja se da su potom u "posao" uključivani i ostali članovi porodice Jovičić tako što je investitorima "sugerisano" da legalizaciju završe preko firme njegovog tasta, a da dizajn enterijera rade preko firme njegove supruge. Tako je tako njegov profit bio još veći.

Jovičiću je sinoć određen pritvor do 30 dana dok je većina ostalih uhapšenih puštena da se brani sa slobode.

(Kurir.rs/Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track