JOVIČIĆA SMO PRATILI MESECIMA: Vulin otkrio detalje hapšenja predsednika opštine Palilula VUČIĆ JE BIO VEOMA JASAN (FOTO)
Foto: Damir Dervišagić

saslušanje u tužilaštvu

JOVIČIĆA SMO PRATILI MESECIMA: Vulin otkrio detalje hapšenja predsednika opštine Palilula VUČIĆ JE BIO VEOMA JASAN (FOTO)

Politika -

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je danas da je hapšenje predsednika beogradske opštine Palilula Aleksandra Jovičića (34), visokog funkcionera Srpske napredne stranke, dokaz da nikog neće zaštiti "partijska knjižica" i da je predsednik Aleksandar Vučić prvi političar koji za to ima hrabrosti.

Vulin je naglasio da je do sada u Srbiji bilo nezamislivo da neko ko je na vlasti bude uhapšen.

- Predsednik Aleksandar Vučić je bio veoma jasan da niko neće biti zaštićen i pokazao je da data reč vredi više od svega i ovo je dokaz da se u ovoj zemlji poštuje zakon - rekao je Vulin u Jutarnjem programu RTS-a.

Pored Jovičića, podsetimo, pripadnici MUP-a uhapsili su juče još sedam njegovih saradnika, mahom građevinskih inspektora, koji se terete za zloupotrebu položaja.

Aleksandar Vulin
foto: Zorana Jevtić

- Najpre su stupali u kontakt sa nelegalnim investitorima i zatim uzimali novac za njihovu zaštitu od inspekcije i rušenja. Potom su unosili lažne podatke kako bi nelegalni objekti mogli da budu legalizovani - objasnio je Vulin i dodao da je operacija pripremana mesecima jer se prema njegovim rečima najduže prikupljaju dokazi.

Vulin ističe da će Jovičić i ostali uhapšeni biti saslušani danas u 9 sati u tužilaštvu.

- Tužilaštvo se ne igra svojim autoritetom. Na tome se radilo mesecima. Imamo materijalne dokaze. Ušli smo u pretres, a na saslušanju biće doneta odluka o pritvoru - rekao je Vulin.

1 / 6 Foto: Damir Dervišagić

Ministar policije je precizirao da se Jovičić sumnjiči da je nelegalno pribavio materijalnu korist od nepunih 29 miliona dinara, ali nije mogao da potvrdi medijske informacije da je u stanu predsednika opštine Palilula nađeno 350.000 evra.

Jovičić je prema rečima Vulina uhapšen pre dolaska na posao, a potom je izvršen pretres njegovih i privatnih i radnih prostorija.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track