OGLASILA SE I UPRAVA ČAČANSKE SLOBODE: Požar i eksplozije u skladištu, svih 60 zaposlenih iz treće smene odmah evakuisani
Foto: RINA

materijalna šteta ogromna

OGLASILA SE I UPRAVA ČAČANSKE SLOBODE: Požar i eksplozije u skladištu, svih 60 zaposlenih iz treće smene odmah evakuisani

Društvo -

Evakuisano i stanovništvo u okolini fabrike, žitelji bili uznemireni, ali najvažnije je da niko nije povređen, rekao je za Kurir televiziju gradonačelnik Čačka Milun Todorović

ČAČAK - Kompanija "Sloboda" ad Čačak saopštila je da je noćas oko 1.20 sati u Kompaniji "Sloboda"u Čačku došlo do požara u izdvojenom delu fabrike koji je predviđen za skladištenje i čuvanje elemenata za kompletiranje upaljača i gotovih proizvoda za municiju manjih kalibara.

Požar je nakon kratkog vremena prerastao u serijske eksplozije, a u akcidentu nije bilo žrtava i povređenih. Pričinjena je materijalna šteta na delu objekta za skladištenje i na delu elemenata za kompletiranje municije. U delu fabrike gde je došlo do požara nije bilo zaposlenih lica.

U ostalom delu fabrike u kojem se izrađuju mehanički delovi za kompletiranje gotovih proizvoda bilo je oko 60 zaposlenih.

Oni su, kada su to uslovi dozvolili, uz pomoć protipožarne službe u kompaniji "Sloboda" evakuisani na bezbedan način.

Na mestu događaja nalaze se nadležni istražni organi, a direktor kompanije "Sloboda" je formirao komisiju koja treba da utvrdi uzrok nastalog akcidenta.

Požar je lokalizovan sa povremenim javljanjem manjih eksplozija. Sve dalje aktivnosti u komaniji Sloboda biće sprovedene u skladu sa definisanim procedurama za ovu vrstu akcidenta, navedeno je u saopštenju.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track