00:48

EKSPLOZIJA U FABRICI SLOBODA U ČAČKU: Radnici i građani evakuisani, nema povređenih! Policija još ne dozvoljava pristup

nema povređenih, svi evakuisani na vreme

UŽIVO! JUTRO POSLE EKSPLOZIJE U ČAČKU, JOŠ SE ČUJU DETONACIJE: Pogledajte kako je noćas gruvalo, pucala stakla, stradala stoka

Društvo -

Zatvoren samo put ka fabrici, ostatak saobraćaja normalizovan. Uznemireni meštani napustili kuće u strahu od požara i eksplozija

ČAČAK - Posle tročasovne blokade saobraćaja u okolini fabrike namenske industrije "Sloboda" u Čačku, u kojoj je noćas došlo do serije detonacija, saobraćaj je normalizovan, a još je zatvoren samo put koji vodi ka fabrici.

I dalje se mogu čuti detonacije, ali se više ne vidi dim iznad fabrike, preneo je jutros javni servis. Stanovnici se polako vraćaju kućama.

1 / 18 Foto: RINA

Stoka u selu Pridvorica stradala od posledica eksplozije

I dalje se čuju eksplozije iz magacina u fabrici "Sloboda", koji je ukopan u brdo i okrenut ka selu Pridvorica. Magacin je udaljen od ostalih objekata, pa nije bilo štete na drugim objektima. Iz magacina još uvek ima dima i ima tragova vatre i to nisu dobre vesti, zbog vatre se dešavaju i detonacije, koje su povremeno veoma jake, javlja RTS. Meštani iz Pridvorice su prijavili da im je stradala stoka od posledica eksplozije.

Gradonačelnik Todorović za Kurir televiziju: Svih 60 zaposlenih iz treće smene odmah evakuisano

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović rekao je jutros u uključenju uživo u program Kurir televizije da je prva detonacija odjeknula noćas oko pola dva i da je svih 60 zaposlenih u trećoj smeni odmah evakuisano kao i da je evakuisano i stanovništvo u okolini fabrike.

Milun Todorović
foto: Kurir Tv Printscreen

On je rekao da su žitelji bili uznemireni, ali da je najvažnije da niko nije povređen. Gradonačelnik Čačka je za Kurir televiziju rekao i da su odmah na lice mesta stigli vatrogasci, policija, Sektor za vanredne situacije, vojska kao i da je na licu mesta bila i vatrogasna služba koju ima kompanija Sloiboda Čačak u krugu fabrike.

03:15

JUTRO POSLE EKSPLOZIJE U ČAČKU, DETONACIJE SE ČULE I ZOROM

KAO DA JE RATNO STANJE, OVAKO JE BILO SAMO JOŠ 1999: Čačani ispričali kako su u pola noći bežali napolje! POGLEDAJTE ČAČAK JUTROS

Brnabić: Najvažnije da nema povređenih, sve ostalo ćemo sanirati

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je najvažnije da u eksploziji u fabrici namenske industrije "Sloboda" u Čačku nije bilo povređenih, a da će sve što je uništeno biti sanirano. "Najvažnije je da nema povređnih, a sve ostalo će se sanirati", rekla je Brnabić za TV Pink. Brnabić je kazala da će se naknadno utvrditi koji su uzroci požara.

Vulin: Razmatrali smo da evakuišemo deo Čačka, eksplozija se desila u magacinu

Ministar MUP Srbije Aleksandar Vulin izjavio je da je zbog eksplozija u fabrici namenske industrije "Sloboda" u Čačku jutros od 1.30 sati u direktnoj vezi sa Vukom Čaušićem, šefom Sektora za vanredne situacije i direktorom policije Vladimirom Rebićem.

"Čaušić je otišao na teren i okupio 35 vatrogasaca plus 10 vatrogasaca iz Čačka, koji su dežurali. Naš najveći strah je bio da neko nije evakuisan, na svu sreću svi radnici su evakuisani", rekao je Vulin na RTS. Prema njegovim rečima, na svu sreću eksplozija se desila u magacinu gotovih proizvoda, ne u samoj proizvodnji. "Razmatrano je da se evakuiše značajni deo Čačka, ali nije bilo potrebe. Nakon 24 sata od poslednje detonacije, vatrogasci će moći da uđu", kaže Vulin i naglašava da je najbitnije da sve bude bezbedno.

EKSPLOZIJA U FABRICI SLOBODA U ČAČKU: Radnici i građani evakuisani, nema povređenih! Policija još ne dozvoljava pristup

U fabrici "Sloboda" jutros nešto pre dva časa došlo je do serije detonacija, ali nema povređenih.

1 / 9 Foto: RINA

Evakuisano 30 radnika Slobode: Nema nastradalih ni povređenih

Gradonačelnik Čačka saopštio je da nema nastradalih, a svi radnici su na vreme evakuisani na sigurno.

"U seriji eksplozija nije bilo ljudskih žrtava, niti povređenih. Nema razloga da građani budu zabrinuti. Evakuisano je 30 radnika kompanije i okolno stanovništvo. Na licu mesta su pripadnici vatrogasnih jedinica SVS i vatrogasne jedinice kompanije Sloboda", izjavio je Todorović.

00:48

EKSPLOZIJA U FABRICI SLOBODA U ČAČKU: Radnici i građani evakuisani, nema povređenih! Policija još ne dozvoljava pristup

Još nisu poznati uzroci koji su doveli do eksplozije. Prva se dogodila u magacinu topovskih granata. Od siline detonacije na obližnjim kućama popucali su prozori.

Šta se dešavalo tokom noći u čačanskoj Slobodi

Do požara je došlo u magacinu topovskih granata u naselju Pridvorica. U ovoj vojnoj fabrici na lageru se nalaze velike količine municije, i građani strepe da se požar ne proširi.

Došlo je i do jakih eksplozija, pa su građani koji žive u ovom delu grada evakuisani.

02:56

Gori vojna fabrika u Čačku: Požar i eksplozije u Slobodi, građani evakuisani

"Probudila nas je strašna buka, ovo je jezivo.Sve se trese. Eksplozija za eksplozijom. Svi ljudi su u pola noći izašli napolje. Kao da je ratno stanje, ovako je bilo još samo '99 godine", rekao je jedan od očevidaca za RINU.

Još uvek se ne zna da li ima povređenih i poginulih, pretpostavlja se da je do požara došlo u delu fabrike gde nema zaposlenih. Na licu mesta su vatrogasne i ekipe Hitne pomoći. Nikome nije dopušteno da uđe u krug fabrike.

(Kurir.rs/D.Č./RINA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track