Najnovije vesti

NADRILEKARKI OLGICI PRETI 3 GODINE ROBIJE: Podignuta optužnica, devojke izlazile s ranama i spaljenim licem iz njenog salona
Foto: Instagram, Screenshot

ispitano 12 oštećenih i jedan svedok

NADRILEKARKI OLGICI PRETI 3 GODINE ROBIJE: Podignuta optužnica, devojke izlazile s ranama i spaljenim licem iz njenog salona

Crna Hronika
08:48h

BEOGRAD - Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je podnelo optužni predlog Prvom osnovnom sudu u Beogradu protiv Olgica M. i J. T. zbog izvršenja krivičnog dela teško delo protiv zdravlja ljudi u saizvršilaštvu.

Posle krivične prijave udruženja Interdisciplinarne estetske i antiejdžing medicine Srbije „SESIAM“, informacije Ministarstva zdravlja R. Srbije i više prijava koje su podneli oštećeni, tužilaštvo je odredilo zadržavanje osumnjičenoj O. M. od 48 časova koja je zatim saslušana i određen joj je pritvor u trajanju do 30 dana koji je potom produžen za još 30.

Inače, osumnjičena O.M nema prijavljeno prebivalište na teritoriji Republike Srbije, a postoje i osobite okolnosti koje ukazuju da će boravkom na slobodi ometati postupak uticanjem na oštećene i svedoke, saopštilo je Tužilaštvo.

U dokaznom postupku tužilaštvo je ispitalo dvanaest oštećenih i jednog svedoka i odredilo medicinsko veštačenje telesnih povreda oštećenih od strane sudskog veštaka za oblast plastične i rekonstruktivne hirurgije.

Optužnim predlogom O. M. i J. T. je stavljeno na teret da su krivično delo izvršile u periodu od 1. maja 2020. godine do 1. marta 2021. godine u neregistrovanom „medicinsko-estetskom centru Tayas” u Beogradu u ul. Drinička br.8a na taj način što su neovlašćenom i nepravilnom upotrebnom sredstva „plazma pen“ prouzrokovale trajna oštećenja na tretiranim delovima lica oštećenih u vidu dubokih opekotina drugog B i trećeg stepena, uz istovremeno nedopuštenu primenu injekcione lokalne anestezije „lidokain – hlorida“ koja je predstavljala rizik po život oštećenih u slučaju alergijske reakcije usled nepostojanja antišok terapije i edukacije okrivljenih, kao i same primene uređaja „plazma-pen“ zbog korišćenja struje.

Tužilaštvo je predložilo da Prvi osnovni sud u Beogradu nakon održanog glavnog pretresa i sprovedenog dokaznog postupka okrivljenoj O.M. izrekne kaznu zatvora u trajanju od 3 godine, kao i da okrivljenoj J.T. izrekne kaznu zatvora u trajanju od 1 godine.

U daljem toku postupka Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu će ispitati preostale oštećene, odrediti medicinsko veštačenje telesnih povreda oštećenih, nakon čega će doneti odluku o krivičnom gonjenju okrivljenih zbog istog krivičnog dela učinjenog na štetu lica koja nisu obuhvaćena ovim optužnim predlogom.

(Kurir.rs)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja