01:54

Dr estetske medicine upozorava: Mogle su da ostanu bez NOSA ili VIDA

KURIR TELEVIZIJA

PROTIV NADRILEKARKE 30 DEVOJAKA PODNELO KRIVIČNU PRIJAVU! Dr estetske medicine upozorava: Mogle su da ostanu bez NOSA ili VIDA

Društvo -

Dok se čeka na saslušanje Olgice Markanović, nadrilekarke osumnjičene da je nasamarila i ugrozila zdravlje 11 osoba, spec. oftamologije i sertifikovani doktor estetske medicine dr Branislav Lukić za Kurir televiziju kaže da su mnoge žrtve upravo kod njega pronašle spas.

Ipak, kako naglašava, problem nije moguće u potpunosti sanirati već samo redukovati.

"U celu ovu priču sam upao tako što su počele da dolaze kod mene da rešavamo te komplikacije i ono što se može spasiti", započeo je specijalista i naveo da, prema njegovom saznanju, više od 30 devojaka podnelo krivičnu prijavu protiv osumnjičene.

Kako ovaj stručnjak otkriva, Olgica je potpuno sljuštila spoljašnje slojeve kože.

"Rezultat toga mogu biti samo ožiljci i fibroza, kao posle opekotine trećeg i četvrtog stepena", objašnjava sagovornik Kurir televizije.

Doktor estetske medicine naglašava da su klijentkinje koje su slušale savete nadrilekarke o tome kako da se ponašaju po završetku tretmana, zapravo samo gubile vreme i zapadale u dodatni problem.

"Neadekvatna nega posle tih komplikacija je dovela do ovoga što imamo danas", dodaje on.

Dr Lukić kaže da u slučaju da se filerom napravi tromboza krvnog suda, imate do šest minuta da popravite štetu.

"Ako to ne uspete, otpadne deo nosa. Ako se radi nazolabijalna bora, može da dovede do slepila, ako se radi glabela itd. U pitanju su minuti, a nestručna osoba nema antišok terapija niti zna kako da reaguje u tim situacijama, može samno da pozove Hitnu pomoć", upozorio je Kurirov sagovornik.

(Kurir.rs)

Bonus video:

12:53

Ispovest plastičnog hirurga: Nekim ženama treba psiholog, a ne zahvat!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja