KASAPI: Ovi nadrilekari zbog para SAKATE LJUDE i uništavaju im živote!
Foto: ATA images, Privatna Arhiva

VELIKA OPASNOST

KASAPI: Ovi nadrilekari zbog para SAKATE LJUDE i uništavaju im živote!

Društvo -

Posle Save Kneževića uhapšena i Olgica Markanović nakon prijava 11 žena koje tvrde da ih je unakazila svojim tretmanima u salonu iz pakla

Država je krenula u ozbiljan obračun sa nadrilekarima i svima onima koji se lažno predstavljaju kao doktori medicine! Nakon što je pravdi priveden Sava Knežević zbog sumnji da je unakazio na desetine žena estetskim i hirurškim zahvatima za koje nije imao obuku, juče je na granici Srbije i Hrvatske uhapšena i Olgica Markanović, vlasnica salona iz pakla na Senjaku.

Protiv nje je prijavu podnelo čak 11 žena koje su nakon njenih tretmana, kako tvrde, ostale trajno unakažene sa spaljenom kožom i u velikom riziku od karcinoma.

kasapi, nadrilekari
foto: Privatna arhiva

Teška krivična dela

Po nalogu Prvog osnovnog javnog tužilaštva (OJT) u Beogradu Markanovićevoj je određeno zadržavanje zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršila krivična dela teško delo protiv zdravlja ljudi, nadrilekarstvo i nadriapotekarstvo i neovlašćeno bavljenje određenom delatnošću i u roku od 48 časova će biti saslušana u prostorijama Prvog OJT.

- Utvrđeno je da se, za sada, 11 oštećenih javilo policiji, kojima je osumnjičena neovlašćeno pružajući medicinske usluge iz oblasti estetike izazvala zdravstvene probleme i usled čega postoje indicije da je kod određenih oštećenih, pored telesnih povreda, i zdravlje teško narušeno - saopštilo je Prvo OJT, a nakon saslušanja će biti odlučeno da li će Markanovićevoj biti utvrđen pritvor.

U saopštenju se navodi i da je osumnjičena u dužem vremenskom periodu u medicinsko-estetskom centru „Tajas“ na Senjaku pružala navedene usluge bez odobrenja, odnosno licence Ministarstva zdravlja Srbije, suprotno zakonu o zdravstvenoj zaštiti i pravilnicima koji uređuju obavljanje te vrste usluga.

Olgica Markanović se klijentima predstavljala kao kozmetolog-edukator, a poslovala je u Banjaluci i Beogradu.

Jedna od unakaženih žena koja je podnela prijavu protiv Markanovićeve (ime i prezime poznato redakciji) kaže da joj je drago što je Olgica zadržana u policiji, ali da joj nije jasno zašto to nije urađeno ranije, kada su fotografije užasa njenih „zahvata“ počele da kruže društvenim mrežama i medijima.

- S jedne strane mi je drago što nismo za džabe izašle u javnost i što smo ohrabrile i druge žene da javno prijave i druge nadrilekare. Ukazale smo na problem i pokrenule lavinu, jer niko od tih nazovilekara nije gledao naše zdravlje, već samo pare i svoj interes. S druge strane, žrtve Olgice Markanović su ogorčene jer se za ono što ona radi znalo godinama i mesecima unazad je mogla da bude privedena na informativni razgovor. Nadam se da ovo nije zamazivanje očiju javnosti i da neće samo Sava dobiti zatvorsku kaznu, već da će pravda ipak pobediti - rekla je ona za Kurir.

Kraste i ožiljci

Podseća da je ona posle takozvanih brazilskih estetskih zahvata u salonu Markanovićeve dobila strašne kraste i ožiljke koje će joj ostati ceo život, iako je želela samo da podigne kapke i smanji nos:

- Sudski veštak je rekao da su naše opekotine kao da smo prošle kroz požar, ožiljci se ne mogu nikad u potpunosti ukloniti i do kraja života ću morati da nosim masku.

Dr Kristina Davidović

Ima još barem 50 nadrilekara

Kristina Davidović
foto: Nikola Anđić

Spec. radiologije dr Kristina Davidović, predsednica Udruženja interdiciplinarne estetike i antiejdžing medicine Srbije, koje je nedavno pokrenulo akciju „Stop nadrilekarstvu“, ali i podnelo krivične prijave protiv Olgice Markanović zajedno sa Ministarstvom zdravlja, kaže za Kurir da joj je drago što su ove osobe privedene u tužilaštvo:

- Želim da naglasim da u Srbiji postoji još minimum 50 takvih nadrilekara i da njihov broj maltene svakodnevno raste. Apelujem na sve da se lekari ne traže preko društvenih mreža, da ih treba uvek proveravati na spisku Lekarske komore Srbije, gde mora da postoji i broj licence, jer samo školovani lekari s licencom mogu da izvode estetske hirurške zahvate. Zakon je jasan, nadam se da će svako ko je teško narušio nečije zdravlje dobiti zatvor, a žrtve adekvatnu odštetu. Zahvalni smo Ministarstvu zdravlja i MUP, koji su nas podržali u celoj proceduri.

Proces protiv lažnog hirurga

Žrtve masera davale iskaz

l Inače, sedam žrtava i četiri zdravstvena radnika juče su pred Prvim OJT svedočili o estetskim zahvatima lažnog hirurga Save Kneževića (23) iz Batajnice. On je uhapšen 24. aprila sa saučesnicom majkom Danijelom (48). Držao je neregistrovanu ordinaciju „Dr Sovaž“ u centru grada, u kojoj je od 2. januara prošle do 8. aprila ove godine izvodio medicinske zahvate nad pacijentima: liposukcije, transfere masti, korekcije usana i dr., prikrivajući od njih činjenicu da nije stručan u toj oblasti, već da je po zanimanju maser, dok je njegova majka, koja je glumila medicinsku sestru, zapravo cvećarka.

štampano izdanje 2.6.2021.
foto: Kurir

NE PROPUSTITE

DANAS POKLON U KURIRU! SASOMANGE.RS OGLASNIK: Čekaju vas oglasi za kupovinu i prodaju nekretnina, telefona, automobila...

Dnevne novine Kurir danas svim čitaocima poklanjaju Sasomange.rs oglasnik na 32 strane sjajnog papira gde ćete pronaći mnogo sadržaja, kao i veliki broj najrazličitijih oglasa.

Jedno mesto na kom ima sve! Dobićete oglase za kupovinu i prodaju stanova, kuća, placeva, garaža, automobila, telefona, televizora, miksera, muzičkih instrumenata, nameštaja...

Sasomange je onlajn oglasnik, koji se sastoji od internet portala i aplikacija, dostupnih i za iOS i za Android platforme. Celokupnu ponudu oglasa možete pronaći na Sasomange.rs, gde vas čeka preko 640.000 aktivnih oglasa u više od 90 kategorija i potkategorija.

Sasomange – jedno mesto na kom ima sve!

U Sasomange oglasniku ćete naći odabrane oglase za kupovinu i prodaju stanova, kuća, placeva, garaža, automobila, telefona, televizora, miksera, muzičkih instrumenata, nameštaja...

Bukvalno za bilo šta!

sasomange
foto: Promo

DRUGI POKLON U KURIRU: DODATAK POTROŠAČ

U dodatku Potrošač saznajte koji su uslovi za letovanje u pojedinim državama, koje su mere na snazi, pročitajte preporuke i savete...

U dodatku pročitajte i zašto su porasle cene polovnih automobila.

potrošač
foto: Kurir

Čitajte KURIR!

Kurir.rs/ Jelena Pronić Foto: ATA images, Privatna arhiva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja