PREDRAG KOJI SE PREDSTAVLJA KAO MARKO: Ovo je čuveni Pink panter uhapšen u Španiji, a evo koje je sve zlatare po Evropi pljačkao
Foto: Printscreen, q

PRONAšli mu drogu, pare, šifrovane telefone...

PREDRAG KOJI SE PREDSTAVLJA KAO MARKO: Ovo je čuveni Pink panter uhapšen u Španiji, a evo koje je sve zlatare po Evropi pljačkao

Crna Hronika -

Posle saopštenja španske policije da su uhapšena četvorica crnogorskih državljana, navodno bliskih "škaljarskom klanu", zbog trgovine narkoticima i da je među njima visokorangirani član grupe "Pink panter", mediji sa Iberijskoj poluostrva otkrivaju da je, navodno, reč o Predragu V. (47), koji se predstavljao kao Marko.

Prema pisanju lista "El Pais", on se "škaljarcima" pridružio odmah pošto je odslužio zatvorsku kaznu u Francuskoj, na koju je osuđen zbog pljačke jedne tamošnje zlatare.

Prema onome što su objavili crnogorski mediji tokom 2009. godine, Predraga V. su Britanci i Francuzi nazivali "mozgom" ili "kreatorom" više pljački juvelirnica širom Evrope. Tako je, između ostalog, navedeno da je on uhapšen krajem 2004. u Francuskoj, nakon što ga je tamošnja policija označila kao organizatora pljačke juvelirnice na Jelisejskim poljima u Parizu. Osim za tu pljačku, on se teretio, kako je objavljeno, i za krađu dragulja iz londonske juvelirnice "Mejfer". Dovodio se i u vezu sa nestankom dragulja iz Luvra, a navodno je opljačkao i nekoliko draguljarnica u Švajcarskoj, Španiji, Belgiji i Nemačkoj.

Hapšenje u Španiji, tačnije na Tenerifama, usledilo je nakon što je tamošnja policija u saradnji sa EUROPOL-om, ali i kolegama iz Srbije, Albanije i Crne Gore, u novembru prošle godine započela istragu, pošto je otkriveno da su četvorica osumnjičenih u samo dva dana predala 405.000 evra osobama za koje se sumnja da su taj novac odnele sa ostrva, kako bi ga uveli u legalni finansijski tok, odnosno "oprali".

Naknadnim proverama, utvrđeno je da su umešani u distribuciju narkotika, koji je u Španiju stizao iz zemalja Latinske Amerike. Kokain su, kako je saopšteno, skladištili u luksuznim kućama, koje su iznajmili na Tenerifama. Prilikom nadzora jedne od kuća, policija je uspela da presretne dva vozila i privede dvojicu osumnjičenih koji su u tom trenutku nosili 70 kilograma kokaina. Predrag V. je, kako se navodi u španskoj štampi, uhapšen u jednoj kući u mestu Kosta Adehe, i to u trenutku kad se spremao da pobegne.

ZAPLENA

U automobilu, koji je bio parkiran u garaži kuće u kojoj je uhapšen Predrag V., kako je saopšteno, pronađeno je 338 kilograma droge, spakovane u paketima od po kilogram, sa logom Pariza. Pored toga, pronađeno je i 413.000 evra, a zaplenjena je i jedrilica, 12 šifrovanih telefona, mašine za brojanje novca, kao i aparati za vakuumiranje.

(Kurir.rs/Novosti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track