KRIVIČNI POSTUPAK U UKRAJINI: Bivši poslanik pomagao atentatorima na Zvicera
Foto: detective-info.com.ua

Nova saznanja

KRIVIČNI POSTUPAK U UKRAJINI: Bivši poslanik pomagao atentatorima na Zvicera

Crna Hronika -

Protiv bivšeg poslanika u Ukrajini Jevgenija Dejdeja, kao i dvojice policajaca pokrenut je krivični postupak zbog sumnje da su tokom maja 2020. obezbedili prevoz kroz Ukrajinu osumnjičenima za pokušaj ubistva Radoja Zvicera, navodnog vođe kavačkog klana, piše Antikor.

To se navodi u odluci Okružnog suda Pečersk grada Kijeva, a slučaj istražuje Državni biro za istrage (GBR), koji treba da utvrdi njihovu ulogu u ovom predmetu. Naime, bivši poslanik je na saslušanju u martu ove godine otkrio kako je organizovao ulazak plaćenih ubica u Ukrajinu, kao i kako im je obezbedio vozače - dvojicu policajaca iz puka Kijev i poslovnog partnera svoje supruge.

- Bivši poslanik je do detalja opisao kako je uspeo da uvede plaćene ubice u zemlju, ali da je sve to uradio na zahtev svog prijatelja iz Poljske - rekao je tada na saslušanju.

Podsetimo, Radoje Zvicer teško je ranjen 26. maja prošle godine, a osumnjičeni za pokušaj likvidacije Zvicera su Stefan Đukić i Emil Tuzović iz Crne Gore, kao i Nišlije Petar Jovanović i Milan Branković.

(Kurir.rs - E. K.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track