ŠKALJARCI HARALI ŠPANIJOM! Policija dešifrovala poruke crnogorskog klana, PROVALILI I KLANA I MUŠTERIJE!
Foto: Policia nacional

istražitelji

ŠKALJARCI HARALI ŠPANIJOM! Policija dešifrovala poruke crnogorskog klana, PROVALILI I KLANA I MUŠTERIJE!

Crna Hronika -

Istražitelji su nakon hapšenja pored brojih računara, laptopova pokupili i telefone koje su našli kod uhapšenih na Kanarskim ostrvima gde su pronašli brojne poruke

Španska policija dešifrovala je brojne poruke na mobilnim telefonima uhapšenih škaljaraca na Kanarskim ostrvima, koji se sumnjiče za šverc više od 400 kilograma kokaina, na čijem čelu je Predrag Vujošević, zvani Marko, vođa bande kradljivaca "Pink Panter", navodi podgovrički Dan.

zaplenjena droga
zaplenjena drogafoto: Policia nacional

Moćni kriminalci

Inače, ova grupa uspostavila je kanal za krijumčarenje kokaina na Kanarskim ostrvima. Takođe, oni navode i da su "škaljarci" postali vodeća kriminalna organizacija u Španiji i nazivaju ih "veoma opasnim i moćnim kriminalcima". - Istražitelji su nakon hapšenja pored brojih računara, laptopova pokupili i telefone koje su našli kod uhapšenih škaljaraca, gde su pronašli brojne poruke. U prvi mah su videli da se radi o šifrovanim poruka, a tim operativaca danonoćno je čitao i pokušavao da dešifruje poruke - kaže izvor i dodaje:

- Navodno, u porukama koje su uspeli da "provale", pronašli su dogovaranje mušterija i škaljaraca, oko prodaje narkotika, cene, način preuzimanja... Čak su imali i nadimke, pa su se na taj način lakše prepoznavali. Operativci sada pokušavaju da tačno otkriju koja je bila uloga svakog od uhapšenih.

droga, španija, zaplena
foto: Policia nacional

Raskalašan život

Pretpostavlja se da je ova velika akcija tamošnje policije, koja je aktivna od novembra 2020. uspela da rasturi ćeliju škaljarskog klana u Španiji.

- Na Kanarskim ostrvima razbijena je kriminalna organizaciju koja pripada opasnoj mafiji crnogorskog klana "škaljari"- zvanično je saopšteno iz Guardia civil pre nekoliko dana, gde su još naveli, da je oduzeti kokain bio visoke čistoće, a da je njegova vrednost pola miliona evra u gotovini.

- Policija je uspela da otkrije kako su funkcionisala ova ćelija škljaraca, jer su od novembra prošle godine praćeni. Škaljarci su vodili raskalašan život, iznajmljivali su luksuzne stanove, odakle su distribuirali drogu, koju su za njih rasturale lokalne bande - objasnio je ranije sagovornik i objasnio da je reč o delu crnogorske mafije, poznati su po trgovini drogom i brutalnosti. Podsetimo, među četvoricom uhapšenih bio je i vođa bande "Pink Panter", poznate po pljačkama u najluksuznijim zlatarima u prvoj deceniji 2000.

Velika akcija

Podrška španske ambasade u Beogradu

Da je hapšenje pripadnika ćelije škaljarskog klana na Kanarskim ostrvima dobro odrađeno, govori i velika organizacija koja je učestvovala.

- Operaciju su zajedno razvile četiri grupe sa Kanarskih ostrva specijalizovane za borbu protiv delinkvencije i organizovanog kriminala - navode španski mediji i dodaju: - Istražni tim imao je podršku UDICO centrale Nacionalne policije i Tehničke jedinice Sudske policije Civilne garde, stručnjaka za analizu kriminala na Balkanu, agencije EUROPOL, atašea za unutrašnje poslove Ambasade Španija u Beogradu, policija Albanije i Crne Gore.

Šta je sve oduzela policija

x Luksuznu jahtu x 12 kriptovanih telefona x mašine za brojabnje novca x mašine za vakumiranje x dokumentacija o kriminalnim poslovima

(Kurir.rs - Ekipa Kurira - Foto: Policia nacional)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja