JEZIVI DETALJI SILOVANJA NAVIJAČA U BUNKERU VELJE NEVOLJE: Neka pojede sve što je us*ao u gaće, isekli bi i njega, ali IMA SREĆE
Foto: Stefan Stojanović MONDO

optužnica

JEZIVI DETALJI SILOVANJA NAVIJAČA U BUNKERU VELJE NEVOLJE: Neka pojede sve što je us*ao u gaće, isekli bi i njega, ali IMA SREĆE

Crna Hronika -

Zloglasna grupa Veljka Belivuka (35) otela je i silovala u avgustu prošle godine mladića Iliju S. iz Kostolca pošto su posumnjali da ih cinkari suparničkoj navijačkoj ekipi "Alkatraz".

Mladića su tri dana držali u svom bunkeru na stadionu Partizana ispod južne tribine i silovali ga bilijarskim štapom, a na kraju ga je na seksualni odnos navodno primorao i optuženi konobar iz Vladičinog Hana Aleksa Šejić (21). U zlostavljanju je prema navodima iz optužnice prednjačio sedamnaestogodišnji mladić kojem će se suditi pred sudom za maloletnike.

Okrivljeni Šejić i Mijat Simeunović (21) iz Ugrinovaca i student arapskog jezika na Filološkom fakultetu Miloš Lukić Selak (21) iz Odžaka 8. avgusta prošle godine videli su Iliju S. ispred restorana na južnoj strani stadiona sa telefonom u ruci pa su ga na silu uvukli u zatvorenu baštu.

- Udarali su ga rukama i nogama po telu zahtevajući da im kaže zašto snima njihov prostor i ko ga je poslao da ih prati i snima. Tražili su mu da im preda mobilni telefon. Kad su videli sadržaj telefona optužili su ga da je cinkaroš pa su o tome odmah obavestili Belivuka i Marka Miljkovića Mareta. Oni su naredili da ga na silu zadrže u restoranu ispod južne tribine gde su ga držali zaključanog tri dana tokom kojih su se Belivuk, Miljković, Srđan Lalić, Milovan Tadić Miksa, Vladimir Grek, Aleksandar Vučeljić, Filip Ivanovski, Šejić, Mijat Simeunović, Lukić Selak i maloletnik (17) naizmenično iživljavali dok su Iliji S. ruke i noge bile oblepljene izolir-trakom i vezane lisicama - piše u optužnici.

Mladiću su pretili nožem da će ga ubiti.

- Prisilili su ga da skine odeću, tukli su ga rukama i nogama, velikim i malim drškama od sekira i drvenim bilijarskim štapom koji su mu gurali u analni otvor, zbog čega je zadobio teške povrede, zahtevajući da im kaže ko ga je poslao da ih prati i snima, kome je javljao njihovo kretanje i kome "namešta" Belivuka i Miljkovića. U toku druge noći Šejić ga je silovao. Trećeg dana su ga pustili, a Belivuk i Miljković su mu rekli da se ne pojavljuje više u Beogradu jer će ga u protivnom ubiti - piše u optužnici.

Optuženi Vojislav Đorđević Voja (19) detaljno je opisao kako je mučen Ilija S. Naveo je da je mladić dolazio na utakmice i da su mu uglavnom pomagali jer je bio bez para, a roditelji su mu bolesni.

Ispričao je i da je optuženi maloletnik poznavao Iliju S. odranije i da su ga Šejić i on pitali zašto je došao u tri sata ujutru. Oduzeli su mu telefon iz koga su, kako tvrdi, videli da je dolazio da špijunira za "Alkatraz". Maloletnik je zatim više od sat vremena pričao sa Ilijom.

- Ilija mu je govorio da to nije radio. Negde pred polazak kući, oko 5.30, vezao ga je i zaključao u jednu sobu. Nekoliko satai kasnije došli su stariji pripadnici navijača: Belivuk, Miljković, Srđan i čovek sa nadimkom Deda. Oni su ga tukli i u telefonu pronašli snimke glasova. Pretukli su ga bilijarskim štapom i taj štap su mu gurali u analni otvor. To sam saznao kad sam oko 15 sati došao na stadion. Tu je bio N.S, devojke K.M, D.J. i D.V, Simeunović, Miloš Lukić Selak i Stefan Vuletić. Hteo sam da ga vidim, a Ilija S. mi je rekao da ga boli glava i analni otvor. Nakon toga smo se sreli u restoranu i odveo sam ga da se umije i pokušavao da razgovaram sa njim. Kupio sam mu sok i vodu i da jede pa ostao sa njim da gledam televizor. Sutradan sam došao popodne i od Stefana Vuletića Vuleta saznao da je Ilija otišao za Aranđelovac i da ga je odvezao neki čovek u crnom džipu iz Mladenovca - ispričao je Đorđević kod tužioca tvrdeći da nie znao da je Ilija S. seksualno zlostavljan.

Đorđević je naveo da mu je Ilija ispričao da su mu gurali bilijarski štap u analni otvor. Rekao je da su mu Mijat i Vuletić ispričali da su Iliju S. prebili stariji navijači "Principa" i da su ga najviše tukli Srđan koji je stalno sedeo sa Belivukom i Miljkovićem i stariji navijač po nadimku Deda, a za koga zna da se zove Nenad i da ima oko 50 godina i da je krupnije građe.

Vladimir Dimitrijević (38) otkrio je da misteriozni Deda ima i nadimak Đeneral i da je Deda od njega preuzimao kokain.

Neka plače, špijun, dok ne kaže, plakaće

Belivuk, Miljković i optuženi Miloš Budimir komentarisali su mučenje Ilije S. preko Skaja.

BUDIMIR: Ovaj plače, je*ali ga kamiondžije.

MILJKOVIĆ: Neka plače, špijun, dok ne kaže, plakaće.

BUDIMIR: Us*ao se stvarno.

MILJKOVIĆ: To, to, super, neka pojede sve što je us*ao u gaće.

BELIVUK: Neka lepo kaže što su ga poslali i ništa više. Ne spominjite njemu stanove, pratnju...

MILJKOVIĆ: Ništa ne znamo, samo hoćemo da saznamo što je tu.

BUDIMIR: Ništa ne spominjemo, ali upropastili ga "grobari" pre nas... Pu*i kamiondžijama za pare, ovi mu ubacili belo u sok, dali mu da popije, evo sad plače, nek spava malo, ne ide nigde, ubedićemo ga da su ga "cigani" prebili i kada to potvrdi, nek ide kući.

MILJKOVIĆ: Nek neko izvadi ku*ac i nek mu popu*i da vidimo je l' pu*i stvarno.

BUDIMIR: Sad će Šejić da mu da... A da ga zaposlimo da pu*i ku**eve po stadionu.

U audio-poruci se čuje glas Ilije S. koji očigledno primoran govori:

- Pera mi je rekao da cinkarim i da pričam šta se dešava ovde. Pominjao je Velju i Mareta i informacije gde su i šta su i da li dolaze na stadion - čuje se Ilijin glas dok se čuje kako mu neko suflira: "Šta ti treba za nas".

Miljković je izvesnom Peri Alkatrazu poslao poruku, ali ga je on, kako je naveo, provalio i blokirao.

- Eto, vidiš njihovo ljudstvo. To su oni. Na šamar sve pričaju, ha-ha-ha, isekli bi i ovoga, ali nije vredan posla. Ha-ha-ha, pustili smo ga da ne moramo i njega da deremo. Sreća njegova što je naleteo u ponedeljak kad je gužva - napisao je u poruci nepoznatoj osobi Miljković.

(Kurir.rs/Objektiv)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track