Najnovije vesti

TRI DANA POTRAGE ZA NAPADAČEM NA KRIMOSA I MMA BORCA: Sve je počelo ubistvom fitnes instruktorke Teodore Kaćanski!
Foto: Printscreen/Youtube/CreativeMMA, Kurir

Ubistvo u Novom Sadu

TRI DANA POTRAGE ZA NAPADAČEM NA KRIMOSA I MMA BORCA: Sve je počelo ubistvom fitnes instruktorke Teodore Kaćanski!

Crna Hronika
22:41h

Ni dva dana nakon krvavog obračuna u Cankarevoj ulici u Novom Sadu u kome je ubijen Uroš Stefanović, a ranjen Goran Kovačević Goranac, policija nije uspela da pronađe počinioce ovog krivičnog dela, ali, kako kažu, intenzivno rade na rasvetljavanju ovog slučaja.

- Policija intenzivno radi na rasvetljavanju ovog slučaja i prikuplja sve dokaze i tragove koji bi mogli da dovedu do pronalaženja počinilaca ubistva i ranjavanja, ali i do nalogodavca tog krivičnog dela. Postoji osnov sumnje da iza ovog obračuna stoji neko sa strane odnosno da egzekutori nisu delovali po svom nahođenju već po nečijem nalogu što bi istraga trebalo da utvrdi – priča izvor iz policije.

Ističe da je verovatno meta napada bio ranjeni Goran Kovačević Goranac koji je nakon saniranja prostrelne rane ruke u Urgentnom centru Kliničkog centra Vojvodine pušten na kućno lečenje, a da je Uroš Stefanović, koji je radio kao njegov telohranitelj, zapravo bio ’’kolateralna šteta’’.

Goran Kovačević Goranac, Dalibor Bogdanović Bocke, Vladica Rakić, Nenad Stević, Božidar Bosnić, Goran Cvijetić, otmica, saslušanje
foto: Sladjana Stojanović

- Motiv napada je za sada nepoznat, ali je evidentno da se neko ’’nameračio’’ na celu Gorančevu grupu, a sve je počelo ubistvom Teodore Kaćanski 2016. godine. Taj slučaj još nije dobio sudski epilog a sumnja se da je ona slučajno ubijena ili da je ubijena kao neka vrsta upozorenja za njenog momka Nenada Stevića, bliskog prijatelja i saradnika Gorana Kovačevića Goranca. Nakon toga je usledilo ono čuveno ’’građansko hapšenje’’ Gorana Cvijetića 2017. godine - rekao je sagovornik i objasnio:

Teodora Kaćanski
foto: Privatna arhiva

"Stević je prema navodima optužnice oteo Cvijetića sa Gorancem, Daliborom Bogdanovićem Boćom, Vladicom Rakićem i Božidarom Bosnićem i oni su se na sudu branili da su izvršili ’’građansko hapšenje’’ kako bi Cvijetića predali policiji jer sumnjaju da je on ubio Teodoru Kaćanski. Od tada su njihova imena poznata široj javnosti i do danas je neko pokušao da ubije i Bogdanovića i Goranca, a moguće je da je Stević bio prvi na meti iako niže rangiran u njihovoj hijerarhiji".

Debeo dosije Goranca

Podsetimo, Goran Kovačević Goranac ima pozamašan kriminalni dosije i dovođen je u vezu sa trgovinom narkoticima i drugim krivičnim delima, a sumnja se da je prvi put bio na meti atentatora 2017. godine, kada je u njegovom automobilu slučajno ranjen njegov šurak Niko Uskoković.

Na meti atentatora zatim se našao i Dalibor Bogdanović Boća, inače bivši policajac, kome su 2018. godine podmetnuli bombu u auto i daljinski je aktivirali kada je Bogdanović ušao u kola. On je u tom napadu izgubio nogu, a počinioci do danas nisu pronađeni.

Da neko očigledno neće da ih ostavi na miru dokaz je i to da je pre nekoliko meseci u dva navrata u Bogdanovićevoj zgradi pronađen eksploziv kojim je ponovo planirana njegova likvidacija. Zbog tog krivičnog dela uhapšen je muškarac iz Zemuna, a čitav slučaj još nije dobio sudski epilog.

Oni koji su stradali iz krugova bliskih Gorancu bili su ljudi bez kriminogene prošlosti, kao što je to slučaj sa Teodorom Kaćanski i Urošem Stefanovićem. Ubijeni Uroš nije imao dosije niti je poznato da se bavio bilo kakvim kriminalnim radnjama.

Stefanovićevi prijatelji i kolege o njemu imaju samo reči hvale uz napomenu da je pred njim mogla biti svetla budućnost kao vrsnog sportiste, MMA borca i dobrog i poštenog čoveka.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track