PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV VOZAČA S KARABURME! Deda dečaka: Stefana ništa neće da vrati!
Foto: Printscreen Facebook

prvo osnovno tužilaštvo

PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV VOZAČA S KARABURME! Deda dečaka: Stefana ništa neće da vrati!

Crna Hronika -

Lazar G. sumnjiči se da je izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je na pešačkom prelazu nastradao Stefan B. (10), a njegov mlađi brat i otac su povređeni

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu juče je podnelo sudu optužnicu protiv Lazara G. (38), koji se sumnjiči da je 18. jula izazvao tešku saobraćajnu nesreću u kojoj je na Karaburmi nastradao Stefan B. (10) dok su njegov brat i otac povređeni, i predložilo da on bude osuđen na kaznu od 10 godina zatvora

. Lazar G., podsetimo, pobegao je s mesta nesreće i policija ga je uhapsila tri dana kasnije. U optužnici tužilaštvo je predložilo i da vozaču bude zabranjeno da pet godina upravlja vozilom.

Bili na pešačkom

- On se sumnjiči za izvršenje krivičnog dela teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja i nepružanje pomoći - saopštilo je tužilaštvo. Boban B., deda nastradalog Stefana, kaže za Kurir da ne zna šta da misli nakon podizanja optužnice.

lazar g., Saobraćajna Nesreća, Pregažen Pešak
foto: Nikola Andjic, Privatna Arhiva

Pritvor

Tužilaštvo traži produženje

Prvo osnovno tužilaštvo, koje je u rekordnom roku, od dva meseca, podiglo optužnicu protiv Lazara G., predložilo je sudu da mu produži pritvor. - Optužnim aktom je predloženo da sud prema okrivljenom L. G. produži pritvor koji mu je određen 23. jula 2021. godine i koji mu je potom produžen rešenjem sudije za prethodni postupak Prvog osnovnog suda u Beogradu 20. avgusta 2021. godine, s obzirom na to da i dalje stoje zakonski razlozi zbog kojih je ovaj pritvor i određen - saopštilo je Prvo osnovno tužilaštvo.

- Oboleo sam i imam obostranu upalu pluća. Za podizanje optužnice smo čuli, kao i to da će 10 godina najviše da dobije. Međutim, našeg Stefana ništa ne može da vrati - kaže tužnim glasom deda.

Nesreća se, podsetimo, dogodila u Ulici Marijane Gregoran, kada su dečaci s ocem pokušali da pređu ulicu na obeleženom pešačkom prelazu. Kako je Kurir ranije pisao, navodno se autobus zaustavio da ih propusti, ali ga je tada Lazar G. "sitroenom" obišao i naleteo na pešake.

Karaburma, ulica Marijane Gregoran, protest, Dečak, decak Stefan, poginuo, Saobraćajna Nesreća, Vozač, pobegao
foto: Kurir

- Prvo je udario starijeg sina i odbacio ga 10 metara, onda je udario mene i zavrteo me, pa je mlađeg sina odbacio pod drugo vozilo - ispričao je ranije za Kurir otac mališana. Stefan je nekoliko dana kasnije preminuo.

Pobegao posle udesa

Lazar G., kako je utvrđeno, nije se zaustavio posle nesreće, već je pobegao. - Postupajući po nalogu dežurnog zamenika javnog tužioca policijski službenici su utvrdili identitet okrivljenog koji je napustio mesto nesreće, zatim mu je određeno zadržavanje u trajanju od 48 sati i u zakonskom roku je saslušan u tužilaštvu 21. jula. On se tada branio ćutanjem - podsetilo je tužilaštvo.

Sud ga je istog dana pustio na slobodu, zbog čega su građani Karaburme organizovali proteste, ali je odlukom krivičnog vanraspravnog veća, koje je prihvatilo žalbu tužilaštva na tu odluku, on ponovo vraćen u pritvor 23. jula.

Kurir.rs/ J. S. - B. T.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track