DRAMA PORODICE IZ NOVOG BEOGRADA: Obili nam stan DVA PUTA, pa ga poplavili!
Foto: Privatna Arhiva

Ojadili ih

DRAMA PORODICE IZ NOVOG BEOGRADA: Obili nam stan DVA PUTA, pa ga poplavili!

Crna Hronika -

Sagovornik Kurira kaže da su lopovi stavili krpu u sudoperu, a preko nje šerpu i odvrnuli vodu sa slavine i pričinili im veliku štetu

Porodica sa Novog Beograda našla se na meti lopova dva puta za dva meseca, a kako kažu za Kurir, ostali su bez 300.000 dinara i stvari u vrednosti od 120.000 dinara!

Razbojništvo, Novi Beograd
foto: Privatna Arhiva

Porodica, koja iz straha za bezbednost nije želela da joj objavljujemo identitet, kaže da su prvi put opljačkani 26. jula, a drugi put pre četiri dana, kada su lopovi otišli korak dalje i poplavili im stan.

Razbojništvo, Novi Beograd
foto: Privatna Arhiva

- Prvi put su nam upali u stan, koji je u prizemlju zgrade, dok smo spavali! Ušli su kroz prozor u kuhinji, polomili komarnik i odneli nam 300.000 dinara, sva lična dokumenta i dve firmirane ženske torbe - kaže jedan član porodice:

- Prijavili smo policiji i uviđaj je urađen. Za razliku od prvog puta, 24. septembra nismo bili kod kuće. Obavešteni smo da nam je prozor od terase otvoren. Odmah smo poslali rođaka da vidi o čemu je reč.

razbojništvo, Novi Beograd
foto: Privatna Arhiva

Sagovornik dodaje da su doživeli šok i da sumnjaju da su tipovani.

- Stvari su bile svuda po podu, sve nam je ispreturano. Iz svake kutije sve nam je izbačeno, ormani ispreturani... U sudoperu su nagurali krpu, a na nju stavili šerpu i odvrnuli vodu sa slavine - kaže sagovornik i dodaje da su im sve stvari mokre, kao i da im se podigao parket.

- Ima i vlage. Policija je pronašla dva otiska patika, pa sumnjaju da su dva lopova upala - dodali su oni.

Stevan Đokić

Obezbedite stan alarmima

Stevan Đokić
foto: Kurir televizija

Stevan Đokić iz Centra za bezbednost, istragu i odbranu DBA objasnio je za Kurir televiziju kako da se zaštite od lopova.

- Jedina preventiva je da obezbedite stan. Najbolje je uzeti neke aparate koji vam šalju signal kada vam neko upadne u stan. Prva stvar je da pozovete policiju, sačekate ih, a morate biti i oprezni - kaže Đokić i dodaje da su uglavnom stariji ljudi na udaru razbojnika.

Kurir.rs - B. T.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track