KAD PROGOVORIM, NA ROBIJU ĆE DA IDU MNOGI! Hrkalovićka napravila HAOS u pritvoru besno vikala: NEĆU SAMO JA DA TRUNEM U ZATVORU
Foto: Zorana Jevtić, Marina Lopičić

preti

KAD PROGOVORIM, NA ROBIJU ĆE DA IDU MNOGI! Hrkalovićka napravila HAOS u pritvoru besno vikala: NEĆU SAMO JA DA TRUNEM U ZATVORU

Crna Hronika -

Dijana Hrkalović, bivša državna sekretarka MUP koja je uhapšena zbog sumnje da je pomagala mafijašima Veljku Belivuku i Marku Miljkoviću, ali i da je sama umešana u nekoliko likvidacija, napravila je pravi haos juče u pritvoru, piše Informer!

Hrkalovićeva je, tvrde izvori, najstrašnije pobesnela kada je saznala da je odbijena žalba njenih advokata koji su tražili ukidanje pritvora. Bila je toliko besna, prenose upućeni, da je skoro sat vremena na sav glas vikala tako da su gotovo svi u pritvorskoj jedinici Specijalnog suda mogli da je čuju.

- Dijana je jako teško podnela vest da ostaje u pritvoru... Čim je čula za to, odmah je počela da viče! Urlala je na sav glas: "Neću samo ja da trunem u zatvoru! Ako ja progovorim, ako ja kažem sve što znam, mnogi će na robiju!" - prenosi izvor.

Krivično vanpretresno veće Posebnog odeljenja Višeg suda u Beogradu juče je odbilo žalbu branilaca Dijane Hrkalović. Njeni advokati žalbom su tražili da se preinači rešenje sudije za prethodni postupak i da joj se pritvor ukine i omogući odbrana sa slobode. Oni su u žalbi tvrdili da Hrkalovićeva nikako ne može da utiče na svedoke, jer su svi predloženi svedoci policajci, pa tako na njih niko ne može da utiče!?!

Ubistva za koja se sumnjiči Hrkalovićeva

Vlada Pop (43) izrešetan 'heklerom' Vladimir Popović, zvani Vlada Pop, ubijen je u kafiću"Kafeteka" na Vračaru 1. januara 2018. godine, oko 22 sata. Njega su likvidirala dvojica maskiranih napadača, koji su uleteli u lokal i zapucali iz "heklera". Popović je bio direktor kazina "Havana" i važio je za dobrog prijatelja i saradnika Luke Bojovića.

Dragoslav Miloradović (43) ubijen pred ženom

Dragoslav Miloradović (43) ubijen je 29. maja 2018. godine oko 20.30 ispred svoje auto-perionice na Karaburmi. Napadači su dojurili na motoru. Na licu mesta pronađeno je između 15 i 20 čaura. Miloradović je, inače, jedan od onih koji su 2013. godine nosili kovčeg Nikole Bojovića, ubijenog brata Luke Bojovića.

Miša Ognjanović likvidiran ispred stana

Advokat Miša Ognjanović ubijen je 29. jula 2018. godine oko 20.30 ispred zgrade u Ulici antifašističke borbe na Novom Beogradu. Ognjanović se sa sinom Petrom (tada imao 27 godina) dovezao kolima iz restorana. Kada su krenuli ka zgradi, prišao im je napadač i pucao u advokata. Ognjanović je pao, a sina je metak pogodio u šaku. Kad je ubica video da je Ognjanović živ i da sin pokušava da ga podigne, vratio se i ispalio još pet metaka u advokata. Ognjanović je zastupao Luku Bojovića i njegove najbliže saradnike.

Hrkalovićki je posle hapšenja 15. septembra određen pritvor do 30 dana. Ona se krivičnom prijavom tereti da je uticala na Dejana Milenkovića, tadašnjeg načelnika Odeljenja za specijalne istražne metode, da ne dostavi na vreme tužilaštvu pojedine izveštaje u vezi sa ubistvom Vlastimira Miloševića, koje je široj javnosti poznato kao "ubistvo na šinama".

Za to ubistvo bio je optužen upravo Veljko Belivuk, ali je kasnije pravosnažno oslobođen usled nedostatka dokaza.

U međuvremenu, pojavile su se informacije da je bivša državna sekretarka MUP umešana u likvidacije više osoba, da je znala za skoro sva ubistva klana "Belivuk" i da je u više slučajeva naređivala praćenje ljudi koje su mafijaši kasnije zverski ubijali.

Kurir.rs/Informer

BONUS VIDEO

01:05

OPSADNO STANJE PONOVO U MORAVCU: Policija češlja imanje Džonića od podruma do tavana

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track