BOGINJA MAFIJE: Filmska životna priča Dijane Hrkalović! Autobiografiju pisala unapred, sa 16 godina počela rad na romanu
Foto: Zorana Jevtić

kao u filmu "Kum"

BOGINJA MAFIJE: Filmska životna priča Dijane Hrkalović! Autobiografiju pisala unapred, sa 16 godina počela rad na romanu

Crna Hronika -

Priča nekadašnje državne sekretarke MUP Dijane Hrkalović vodi od rodnog Požarevca sve do Tel Aviva.

Kada je Dijana Hrkalović sa 16 godina počela da piše svoj kriminalistički roman baziran na “Kumu”, nije mogla ni da sluti kako život može da piše romane i da sva mašta može lako, već 16 godina kasnije da postane stvarnost. I da stvari mogu za vrlo kratko vreme da se okrenu naopačke.

Roman Dijane Hrkalović koji je rukom, u sveskama, počela da piše kao tinejdžerka dešava se na relaciji Požarevac-Njujork i više je triler u kojem su uloge policajaca i mafijaša toliko isprepletene da linija između dobrog i lošeg često ne postoji, a njena policijska karijera, kratka ali upečatljiva, ima iste premise, piše Nedeljnik.

Njena istinita priča, ne ona iz romana, vodi od rodnog Požarevca do Tel Aviva gde se navodno skrivala, mada drugi kažu da je tamo tražila lek protiv opake bolesti, pa dalje do Brazila, gde je navodno htela da operacijom promeni lični opis.

03:21

DIJANA BILA DEO GRUPE KOJA JE PLANIRALA ATENTAT NA VUČIĆA: Obaveštajac otkrio šokantne detalje afere NIJE DŽABE DOVEDENA U MUP

U istoj toj priči, ona je menjala ime: nakratko se zvala Nika Rina, ime je uzela po grčkoj boginji pobede, a prezime je, kako pišu mediji, uzela po Totu Rini, jednom od najvećih sicilijanskih mafijaša svih vremena.

Toto Rina, zvani Zver, bio je prvi šef zloglasne mafijaške organizacije Koza nostra i na duši je nosio nebrojene živote. Umro je u 86. godini u zatvoru u Italiji i važio je za jednog od najsvirepijih mafijaša, zbog čega je i dobio nadimak Zver. Reč "nika" znači boginja, pa se kombinacijom dve reči dobije ime "Boginja Mafije".

Ime je promenila kod matičara da bi ga tri meseca kasnije vratila.

Podsetimo, bivša državna sekretarka MUP Dijana Hrkalović je uhapšena u petak i tereti se za trgovinu uticajem, to jest prikrivanje dokaza u slučaju "ubistva na šinama". Danas joj je odbijen zahtev za ukidanje pritvora.

(Kurir.rs/Nedeljnik)

Bonus video:

02:26

DIJANA JE BILA NA LINIJI SA ZVICEROM! Prof. bezbednosti otkriva koja služba stoji iza VOĐE KAVČANA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track