Najnovije vesti

DŽONIĆ POZAJMIO 10.000 EVRA OD BRATA DA BI OPRAO GREH SINA? Kamata rasla iz dana u dan, a zbog ove nesreće sve im krenulo po zlu
Foto: Marko Smiljković, Privatna Arhiva

novi detalji

DŽONIĆ POZAJMIO 10.000 EVRA OD BRATA DA BI OPRAO GREH SINA? Kamata rasla iz dana u dan, a zbog ove nesreće sve im krenulo po zlu

Crna Hronika
19:49h

Goran Džonić (54) pozajmio je 10.000 evra od brata od tetke Gorana Đokića (57) da bi zataškao saobraćajnu nesreću koju je napravio njegov mlađi sin Stefan.

U toj saobraćajki povređeno je jedno dete, a kad je Džonić shvatio da ne može da vrati dug bratu, odlučio se da ga likvidira.

Raskalašan život sina

- Roditelji povređenog deteta su insistirali da se zove policija, ali Džonići su uspeli da ih ubede da to ne čine kako Stefan ne bi izgubio posao u Vojsci Srbije. Roditelji tog dečaka su pristali, ali uz novčanu nadoknadu od 10.000 evra - otkriva izvor.

Goran i Suzana Džonić, kako bi opravdali postupke svog sina, nisu razmišljali u šta se upliću.

- Raskalašan život Stefana je koštao i braka. Bio je oženjen policajkom, s kojom ima zajedničko dete. Kako bi izvukao sina, Goran je pozajmio novac od jednog čoveka, ali brzo je morao da mu ga vrati. Kako nije uspeo da ga sakupi, pozajmio je od brata, ubijenog Gorana, ali kod njega je kamata rasla iz dana u dan - otkriva sagovornik.

Ubistvom poslao poruku Jojkama

Da ni rodbina nije imala privilegiju kod Đokića, za koga sve više meštana Moravca priča da je davao pare na kamatu, pokazuje i činjenica da je Džonić više puta bio opominjan da vrati novac.

- Zbog čega Đokiću nije vraćao dug, ne znam. Ono što znam jeste da je Džonić od drugog brata od tetke, iz sela Tešice, morao da pozajmi 8.000 evra kako bi malo smirio Đokića. Upravo taj čovek je prijavio policiji da je, nakon ubistva Gorana Đokića, Džonić njemu vratio čitav iznos duga, iako je dogovor bio da isplaćuje na rate – objašnjava sagovornik Objektiva.

porodica Đokić, Goran Džonić, Moravac, Aleksinac, ubistvo
foto: Privatna Arhiva, Kurir/D.Ilić

Ubistvom Đokića Džonić je, navodno, želeo da pošalje i poruku onima koji su mu tražili da vrati pare bratu od tetke.

- Ubistvom je želeo da izbriše dugovanja koja su se nagomilala, ali postoji sumnja i da je hteo da pošalje poruku ljudima koji su mu pretili i kojima je dugovao, najverovatnije pozamašne sume novca. Sumnja se da je dugovao pare braći Milošević, poznatoj po nadimku Jojke, i da je zbog toga upleo u sve i njih – navodi sagovornik.

Misterija crvenog automobila

Danima je trajala i priča o misterioznom crvenom automobilu za kojim se navodno tragalo.

Kako se saznaje, tu nema nikakve misterije.

- Crveni automobil postoji, ali on pripada nekome za koga se pokazalo da nema nikakve veze sa zločinom. Reč je o čoveku koji je u jednom trenutku stao na putu na kome su Đokići poslednji put viđeni kada je dobio poziv. Samo je puka koincidencija što je taj razgovor obavljan u momentu kada je ubistvo počinjeno – tvrdi izvor.

Nije mogao sam da ubije porodicu

Osim Gorana Džonića i njegovih sinova, u pritvoru su i dalje i braća Konstantin i Kostadin M. Poternica je raspisana i za Despotom M., prijateljem braće hapšene zbog droge.

- Nakon što ih je Džonić označio kao glavne egzekutore, Miloševiću su opet bili ispitani, ali nije bilo potrebe ponovo da se radi poligraf. Tek kad bude ispitan Despot M., znaće se da li će se protiv njih voditi dalja istraga – navodi sagovornik.

Ipak, sve govori da je malo verovatno da je Goran Džonić zločin izvršio bez nečije pomoći.

- On je čovek koji se ranije bukvalno plašio sopstvene senke. Ma ni na pecanje nije želeo da ide sam. On je poslednji čovek u opštini Aleksinac na koga su mnogi mogli da posumnjaju – objašnjava izvor.

Inače, kako se saznaje, Džonića brani advokat po službenoj dužnosti. Nekoliko advokata je odbilo da ga brani, a postoje saznanja i da će mu punomoćje otkazati.

Podsetimo, tročlana porodica Đokić – Goran, vlasnik menjačnice “Liki” u Aleksincu, njegova supruga Gordana i njihova ćerka Lidija – ubijeni su u noći između 26. i 27. septembra, a zasad brojni dokazi ukazuju da ih je ubio Goranov brat od tetke, bivši vatrogasac Goran Džonić.

(Kurir.rs/Objektiv)

Bonus video:

MEŠTANI NAGAĐAJU MOTIV ZA UBISTVO ĐOKIĆA: Čuli su da je Goran imao SUKOBE! Svi sigurni u jedno!
01:46

MEŠTANI NAGAĐAJU MOTIV ZA UBISTVO ĐOKIĆA: Čuli su da je Goran imao SUKOBE! Svi sigurni u jedno!

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track