TROJICA CG POLICAJACA SE DOPISIVALA SA BELIVUKOM? Sa kavčanima poruke razmenjivao i službenik pod nadimkom JUNIOR!
Foto: Shutterstock, MUP RS

istraga se nastavlja

TROJICA CG POLICAJACA SE DOPISIVALA SA BELIVUKOM? Sa kavčanima poruke razmenjivao i službenik pod nadimkom JUNIOR!

Crna Hronika -

Crnoj Gori dostavljeni novi transkripti poruka sa aplikacije Skaj, u kojima se vidi da se, pored Kardinala i Komite, s "kavčanima" dopisivao i policijski službenik s nadimkom Junior

Međunarodne službe iz EU dostavile su crnogorskoj policiji nove poruke s tajne aplikacije Skaj, u kojima se vidi da se, osim policajaca s nadimcima Komita i Kardinal, s pripadnicima kavačkog klana dopisivao i policijski službenik čije je kodno ime na ovoj kriptovanoj mreži bilo Junior, pišu crnogorske Vijesti.

Prema pisanju Vijesti, deo novih poruka međunarodni partneri dostavili su Crnoj Gori 18. oktobra.

- U novim transkriptima je i komunikacija činovnika pravosudnih vlasti sa osobama sa one strane zakona. Navodno, oni su javljali članovima klanova da li će i kad biti podignute optužnice, obećavali ubrzanje postupaka za uslovni otpust, javljali kakve su odluke doneli - navodi izvor Vijesti.

Marko Miljković, Skaj aplikacija, Sky program
foto: Dado Đilas, Ilustracija

Novi dokazi

- Članovi kavačkog klana navodno su razmenjivali poruke s policajcima čiji su nadimci na Skaju bili Junior, Komita i Kardinal - navode Vijesti.

Podsetimo, pre desetak dana na vanrednoj konferenciji koja je održana u Crnoj Gori, povodom velike afere u vezi s tim ko je s liste bezbednosno interesantnih osoba kojima je zabranjen ulazak u tu državu skinuo vođe jednog od najbrutalnijih klanova Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, otkriveno je da se Velja Nevolja preko Skaja dopisivao s najmanje dvojicom policijskih službenika, koji su upravo koristili šifrovane nadimke Kardinal i Komita.

- Proverava se čiji je nadimak bio Junior, kao i da li je on razmenjivao poruke direktno s Belivukom - rekao je naš izvor.

Konferencija

Ovaj slučaj na pomenutoj konferenciji komentarisao je i ministar policije Crne Gore Sergej Sekulović.

- Utvrdiće se koji policajci su ručali s Belivukom i Miljkovićem, koji su boravili s njima u restoranu na Grahovcu i bili na slavlju kod Zvicera, kao i koji policajci su na kriptovanoj aplikaciji Skaj koristili nadimke Kardinal i Komita - izjavio je Sekulović na pomenutoj konferenciji.

radoje zvicer, navodni vođa kavačkog klana
radoje zvicer, navodni vođa kavačkog klanafoto: detective-info.com.ua

U transkriptima je, kako pišu Vijesti, nađena i komunikacija pripadnika škaljarskog klana.

- Zabeležena je i komunikacija pripadnika škaljarskog klana s pojedinim doskorašnjim vladinim funkcionerima - pišu Vijesti.

Poseta

Babine kod Zvicera

pevačica zabavljala goste kod zvicera
pevačica zabavljala goste kod zvicerafoto: Printscreen, Nemanja Nikolić, Zorana Jevtić

Veljko Belivuk i Marko Miljković u Crnu Goru su legalno ušli u januaru ove godine na tivatskom aerodromu.

- Policija je odmah uzela izjave od njih, a oni su ispričali da su bili na babinama kod Radoja Zvicera. Na pomenutom slavlju, čiji su se snimci pojavili na društvenim mrežama, pevala je Jadranka Barjaktarović - podseća izvor i dodaje da je tom prilikom sprečena i likvidacija Velje Nevolje i Miljkovića.

Zamolnica

Saslušanje zbog zločina u Spužu

brutalno ubijeni adis spahić
brutalno ubijeni adis spahićfoto: printscreen Facebook

Crnogorsko Specijalno državno tužilaštvo Srbiji je poslalo zamolnicu u kojoj se, kako Kurir saznaje, traži da naši pravosudni organi saslušaju Veljka Belivuka, Marka Miljkovića i Nebojšu Jankovića zbog sumnje da su učestvovali u ubistvu Damira Hodžića i Adisa Spahića u susednoj državi. Sumnja se da su oni 14. oktobra prošle godine u kući u Spužu ubili dvojicu crnogorskih državljana, a da su u Crnu Goru ušli ilegalno.

(Kurir.rs / Ekipa Kurira)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja