DEFINITIVNO OSTAJE IZA REŠETAKA DO SMRTI: Odbijena žalba serijskog ubice, Igoru Srbinu potvrđena doživotna robija u Italiji!
Foto: EPA-EFE/Antonio García

VRHOVNI SUD

DEFINITIVNO OSTAJE IZA REŠETAKA DO SMRTI: Odbijena žalba serijskog ubice, Igoru Srbinu potvrđena doživotna robija u Italiji!

Crna Hronika -

Prvo krivično odeljenje Vrhovnog suda u Italiji odbilo je žalbu Igora Vaclavića, poznatog i po nadimku Igor Srbin, i time potvrdilo presudu kojom je on za ubistvo barmena Davida Fabrija i čuvara šume Valerija Verija osuđen na doživotnu robiju!

Kako prenosi Korijere di Bolonja, Vaclavić je pravosnažno osuđen za ubistva koja su se u proleće 2017. godine dogodila u provincijama Bolonja i Ferara.

- On se i dalje nalazi u zatvoru u Španiji, gde mu se sudi i za druga dela - prenosi portal i podseća da je Vaclavić uhapšen na Pirinejima u decembru 2017. godine, a da je tom prilikom ubio dva policajca i farmera:

- U Italiji mu je suđeno po skraćenom postupku, što ga nije poštedelo doživotne robije. Kasacija je potvrdila kaznu izrečenu 27. maja 2020. godine u Apelacionom sudu u Bolonji. Prema presudi, on je proglašen "lucidnim i promišljenim ubicom". Sud je odbio zahtev za psihijatrijsko veštačenje, pošto je utvrdio da je bio sposoban da razume i shvati šta radi, kao i da je to bio njegov izbor.

Vaclavić se, da podsetimo, i u Španiji žalio na doživotnu robiju.

Kurir.rs/ J.I.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja