POTVRĐENA PRESUDA: Za ubistvo bake u Požarevcu dobili 80 godina robije! Otac i sin platili momku da pregazi ženu zbog kuće!
Foto: printscreen privatna arhiva

APELACIONI SUD U KRAGUJEVCU

POTVRĐENA PRESUDA: Za ubistvo bake u Požarevcu dobili 80 godina robije! Otac i sin platili momku da pregazi ženu zbog kuće!

Crna Hronika -

Apelacioni sud u Kragujevcu odbio je žalbe i potvrdio presudu Višeg suda u Požarevcu, kojom su Aleksandar Đorđević, Danijel Stanojević i njegov otac Saša Stanojević osuđeni na ukupno 80 godina zatvora zbog ubistva starice Ružice Marije Kovač (78) 2019. godine u Požarevcu.

Da podsetimo, Đorđević je kao direktni izvršilac bio osuđen na 30 godina zatvora. Danijel i Saša Stanojević bili su osuđeni na 20, odnosno 30 godina zatvora zbog podstrekivanja na ubistvo, kao i pomaganja učioniocu posle izvršenja krivičnog dela.

Đorđević je uhapšen zbog sumnje da je "zastavom 101" usmrtio baku koja je vozila bicikl u Dunavskoj ulici i to tako što je namerno udario u nju.

- Iako je slučaj izgledao kao saobraćajna nesreća, pregledom kamera utvrđeno je da je Đorđević namerno udario baku kolima koja su mu kupili Stanojevići.

Auto je posle toga nađen zapaljen u ataru jednog sela - kaže izvor:

- Ispostavilo se da su otac i sin Đorđevića naveli da ubije Kovačevu i platili mu za to, jer su sa njom imali neraščišćene imovinske odnose oko kuće - podseća sagovornik Kurira.

Kurir.rs/ J.I.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track