00:18

Goran Džonić

raspetljava se zločin koji je

BIZARNI DETALJI ISKAZA DŽONIĆA: Đokići nisu ubijeni iz mog pištolja! Braća Jojke mi ga uzela ali nisu pucali! Kaže ima i CRNU RUPU

Crna Hronika -

I na ovom saslušanju opet se ponašao neobično - vrdao je, bio nesiguran, menjao iskaz

NIŠ - Đokići nisu ubijeni iz mog pištolja a braća Jojke uzeli su moje oružje ali nisu pucali iz njega! Kad se sve završilo vratili su mi moj pištolj. Ne znam ni zašto su ga uopše uzimali, ovo je navodno na juečrašnjem saslušanju izjavio prvoosumnjičeni za svirepu likvidaciju tročlane porodice Đokić u selu Moravac kod Aleksinca.

Džonić je na saslušanju navodno rekao i da je braću Jojke - Kostadina i Konstantina upoznao samo 15 dana pre ubistva Đokića.

- Dali su mi poseban mobilni preko kojeg smo komunicirali. Jedan od njih je pucao u Đokiće. Gorivo sam točio jer mi je trebalo zbog kosilice...

Tako se Džonić juče branio u Višem javnom tužilaštvu u Nišu gde je čak četiri sata saslušavan kao glavnoosumnjičeni. On se i na ovom saslušanju opet ponašao neobično - vrdao je, bio nesiguran, menjao iskaz. Dan ranije nije mogao da prepozna nikog a onda je braću Jojke označio kao umešane u nedavni stravičan zločin.

00:50

Filip Domazet kaže da je Džonić ostao pri svojoj priči

- Sve vreme se grčio, ponašao kao da mu nije dobro a onda je na saslušanju i zapretio kako će udariti glavom o zid, jer bi, kako je navodno rekao, najviše voleo da završi sa ovim životom. Par minuta kasnije bio je drugi čovek - bez trunke kajanja i žaljenja, tvrde izvori koji su imali uvida u saslušanje.

Navodno, Džonić je priznao da je bio na mestu u ubistva te noći ali i da je samo "tipovao" rođake za šta je navodno dobio samo 10.000 evra, koliko mu je, prema njegovim rečima, bilo dovoljno da vrati dugove.

Na pitanje da opiše šta se dešavalo u noći ubistva on je uz grčenje rekao da se ne seća tačno i da "ima crnu rupu". Menjao je iskaz i kad je trebalo da kaže koliko je hitaca čuo - prvo je rekao četiri, a onda je iskaz preokrenuo u jedan pa se nasmejao kad je odgovarao na pitanje s koliko je metaka ubijen njegov brat od tetke Goran Đokić.

Kurir.rs/M.S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track