Najnovije vesti

SUĐENJE ĆE BITI JAVNO: Žena Mike Aleksića svedoči o silovanjima u njegovoj školi jer zna šta se tamo dešavalo?
Foto: Zorana Jevtić

viši sud u beogradu

SUĐENJE ĆE BITI JAVNO: Žena Mike Aleksića svedoči o silovanjima u njegovoj školi jer zna šta se tamo dešavalo?

Crna Hronika


Među onima čije je saslušanje predloženo našlo se i ime Biljane Mašić, a njen suprug bi 28. decembra konačno trebalo da iznese odbranu pred sudoM

Miroslav Mika Aleksić, vlasnik škole glume koji je optužen za silovanja i seksualna zlostavljanja nekoliko učenica, prvi put bi javno trebalo da iznese odbranu pred Višim sudom u Beogradu 28. decembra.

Kako Kurir nezvanično saznaje, osim 56 imena polaznika škole, glumaca i drugih svedoka, na spisku onih čije je saslušanje pred sudom predloženo je i Biljana Mašić, supruga Miroslava Aleksića.

Miroslav Mika Aleksić
foto: Stefan Stojanović

- Predložili smo saslušanje Biljane Mašić jer smatramo da ona, pored saznanja o tome kako je škola glume funkcionisala, ima i saznanja koja se tiču oštećenih i odnosa u školi - potvrdio je za Kurir advokat Denis Bećirić, zastupnik nekoliko oštećenih, među kojima su i glumice Milena Radulović i Iva Ilinčić.

56 glumaca

O ovom predlogu, kao i o predlogu odbrane da kao njihovi svedoci budu saslušani glumci Vuk Kostić, Dragan Bjelogrlić, Dubravka Mijatović, Aleksandar Berček, Nikola Đuričko, Nikola Kojo, kao i Goran Sultanović - sud još nije odlučio.

Podrška glumici

"Verujem Mileni Radulović" I

spred Palate pravde juče je Aleksića dočekao mladić koji je u rukama držao tablu na kojoj je pisalo "Verujem Mileni Radulović". Isti mladić je i na jednom od prethodnih suđenja, sa dve devojke, držao isti transparent, a tada je objasnio da oni ne poznaju glumicu, već da su u ime jedne nevladine organizacije došli da pruže podršku žrtvama.

- Sledeća faza je da istražimo tokove novca nevladinih organizacija koje fabrikuju afere silovanja. Podnećemo krivične prijave - rekao je Aleksićev branilac Zoran Jakovljević ispred Palate pravde.

Milena Radulović, saslušanje
foto: Zorana Jevtić

- Aleksićev advokat je na prethodnom pripremnom ročištu predao spisak sa imenima 56 svedoka, među kojima su i čuveni glumci. Zastupnici oštećenih su osporili ovaj zahtev, uz obrazloženje da oni nemaju neposredna saznanja i da to što je neko bio polaznik škole, a recimo nije bio seksualno zlostavljan ne može da se uzme kao dokaz da se to nikada nije dogodilo - objašnjava naš sagovornik i dodaje da je odbrana juče taj zahtev ponovila, uz dodatna obrazloženja zbog čega smatra da bi predložene osobe trebalo da budu saslušane.

Inače, Miroslav Aleksić, koji je u kućnom pritvoru s nanogicom, do sada nije detaljno iznosio odbranu, već je, prema našim saznanjima, ukratko negirao navode optužnice.

Miroslav Mika Aleksić
foto: Stefan Stojanović

Ne ispušta cigaretu

U pauzi šetao i pušio

Tokom jučerašnjeg ročišta sud je napravio i kratku pauzu od desetak minuta. Aleksić je to vreme iskoristio da prošeta i zapali cigaretu ispred suda, na platou na kom je stajao i mladić s porukom podrške Mile

- Za 28. decembar je zakazano iznošenje odbrane Aleksića, tako da možemo očekivati da ćemo konačno čuti njegovu odbranu. Druga odluka koju je sud doneo jeste da se celokupni glavni pretres tonski snima, o tome su bili saglasni svi učesnici u postupku. Treća odluka je da suđenje bude javno - potvrdio je posle završetka pripremnog ročišta advokat Jugoslav Tintor, takođe zastupnik oštećenih.

Kućni pritvor

On je naveo da će dalje sudske odluke o isključenju javnosti donositi veće, ukoliko bude smatralo da je to potrebno u pojedinim delovima postupka. - Sud je doneo odluku da se izvedu dokazi tužilaštva, a u odnosu na ogroman broj svedoka koje je odbrana predložila sud je prihvatio manji deo, a naknadno će, u zavisnosti od tog postupka, možda prihvatiti još neke - dodao je Tintor i objasnio da će oštećene svedočiti najverovatnije na sledećem pretresu koji bude zakazan posle iznošenja odbrane Miroslava Aleksića.

Aleksić je, podsetimo, uhapšen 16. januara, a 10. septembra je prebačen u kućni pritvor.

Kurir.rs/Jelena Spasić

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track