Najnovije vesti

ISTRAGA OTKRILA NOVE PODATKE O GRUPI VELJE NEVOLJE: Sav kriminal izbio na površinu, istražuje se imovina kavčana na ove 2 lokacije
Foto: Stefan Stojanović MONDO, Ana Paunković

podaci o imovini

ISTRAGA OTKRILA NOVE PODATKE O GRUPI VELJE NEVOLJE: Sav kriminal izbio na površinu, istražuje se imovina kavčana na ove 2 lokacije

Crna Hronika
10:00h

Finansijska istraga o pokretnoj i nepokretnoj imovini pripadnika kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića ulazi u završnu fazu.

Prema nezvaničnim saznanjima, doneto je nekoliko rešenja o privremenoj zabrani raspolaganja određenim stanovima i objektima u Pančevu, kućama i lokalima u Beogradu, ali i parcela u okolini Loznice, pišu "Novosti".

Oduzet je i keš, više od sto hiljada evra, a ova mera najviše je pogodila Belivuka i Miljkovića, koji su osumnjičeni da su vođe ove grupe.

Veljko Belivuk, Velja Nevolja
foto: Stefan Stojanović MONDO

Istraga, koju vodi MUP Srbije, paralelno sa istraživanjem njihovih zločina, došla je do podataka da su pored kuća na Zvezdari, ova dvojica, navodno, na teritoriji Pančeva vlasnici desetak luksuznih stanova, koje su "na silu" uzeli od investitora.

- Bez obzira na to što su pokušali da sakriju vlasništvo nad nekim nekretninama, detaljnim pregledom dokumentacije sav kriminal je izbio na površinu - kaže sagovornik blizak istrazi.

"Neki od stanova su nekoliko puta menjali vlasnike, ali se na kraju došlo do Belivuka ili Miljkovića. Oni su prijavili da su imali određene mesečne prihode, ali ta brojka je totalno nesrazmerna u odnosu na ono što poseduju."

Ovo se posebno odnosi na kuće u Čačanskoj ulici, na Zvezdari, sazidane jedna pored druge po ugledu na nekadašnju "Šilerovu" zemunskog klana. Miljkovićeva kuća je završena pre hapšenja februara ove godine, i u njoj je živeo sa suprugom i dvoje dece, dok je Belivukova bila u završnoj fazi.

Veljko Belivuk, Marko Miljković
foto: MUP Srbije

On je sa svojom ženom Bojanom i dvoje dece stanovao u obližnjoj zgradi. U međuvremenu, dok je u pritvoru, rodilo mu se i treće dete, ali se ne zna da li će oni preći da žive u novi dom, jer je doneto rešenje o privremenoj zabrani raspolaganja.

- Istražujemo i imovinu navodnih vođa "kavačkog klana" u Srbiji - navodi sagovornik.

"U fokusu je Beograd, ali i Zlatibor. Postoje indicije da je izgradnja nekih zgrada na Zvezdari finansirana od novca zarađenog trgovinom narkoticima. Tu je važna bila i uloga Belivuka i Miljkovića, kao šefova njihove ispostave u Srbiji. Oprani su milioni i policijski inspektori bukvalno sklapaju mozaik, deo po deo, ovog mafijaškog finansijskog delovanja i putanja prljavog novca."

Prema nezvaničnim saznanjima i teritorija Novog Sada bila je "interesantna" pripadnicima kotorskih klanova za pranje para. Najviše se "investiralo" u izgradnju stanova, kuća i lokala, ali su im bile interesantne i vredne oranice. Sve se to sada popisuje i istražuje poreklo novca. Vrlo brzo i u ovom delu treba očekivati rešenja o oduzimanju imovine.

(Kurir.rs/Novosti)

Bonus video:

BELIVUK SE UGLEDAO NA ITALIJANSKE MAFIJAŠE IZ NDRANGETE I KAMORE!
02:55

BELIVUK SE UGLEDAO NA ITALIJANSKE MAFIJAŠE IZ NDRANGETE I KAMORE!

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track