ODREĐEN DATUM SASLUŠANJA VELJE NEVOLJE I MARKA MESARA: Belivukovi saradnici danas pred tužiocem zbog ubistva Mitića
Foto: Marina Lopičić, Ana Paunković, Stefan Stojanović

OTET NA DEDINJU PA SUROVO UBIJEN

ODREĐEN DATUM SASLUŠANJA VELJE NEVOLJE I MARKA MESARA: Belivukovi saradnici danas pred tužiocem zbog ubistva Mitića

Crna Hronika -

Pripadnici klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića biće saslušani danas u Tužilaštvu za organizovani kriminal o ubistvu Nikole Mitića iz Beograda, koje se ovoj kriminalnoj grupi, takođe, stavlja na teret.

Danas će biti saslušani Vladimir Grek (36), Srđan Lalić (35), Miloš Budimir (36) i Dejan Tešić (38).

Veljko Belivuk, zvani Velja Nevolja i njegova desna ruka i najbliži saradnik Marko Miljković, zvani Mare Mesar, biće saslušani 1. decembra, piše Blic.

Pored Belivuka i Miljkovića, za ubistvo Mitića tužilaštvo tereti i Miloša Budimira, Vladimira Greka, Srđana Lalića, Bojana Hrvatina, Vlada Draganića i Dejana Tešića.

Veljko Belivuk, Marko Miljković, Nikola Mitić
foto: MUP Srbije, Ana Paunković, Mondo/Stefan Stojanović, Nestali Srbija

- Krivičnom prijavom obuhvaćen je i Senad Rešović, koji je uhapšen pre oko mesec dana, i on je već saslušan vezano za Mitićevo ubistvo. Četvorica osumnjičenih, među kojima je i Srđan Lalić, trebalo bi da budu saslušani sutra, dok će ostali biti izvedeni naknadno da se izjasne o ovom proširenju istrage - otkriva sagovornik Kurira.

Kako navodi, s obzirom na to da je reč o istrazi, oni će biti dovođeni iz pritvora u pratnji zatvorske straže, jedan po jedan.

- Otmica i ubistvo Nikole Mitića nisu obuhvaćeni optužnicom koja je već podignuta protiv ovog klana. Ubistvo Mitića je još u fazi istrage, dok se početak suđenja za likvidacije Aleksandra Gligorijevića, Lazara Vukićevića, Milana Ljepoje, Gorana Veličkovića i Zdravka Radojevića očekuje uskoro - objašnjava on.

Mitić je, podsetimo, otet 10. avgusta 2020. na Dedinju, u blizini Ambasade SAD. Kako se sumnja, preprečili su mu put, uvukli ga u automobil i tukli sve do stadiona Partizana u Humskoj ulici, a potom ga odvezli u vikendicu u Ritopeku, gde su ga, kao i ostale žrtve, brutalno mučili, ubili, a potom njegove samlevene ostatke bacili u Dunav.

- Mitić je, kao i pripadnici Belivukove grupe, koristio aplikaciju Skaj. Kada su ga oteli, kako se sumnja, tražili su mu šifru i našli prepisku s Lazarom Vukićevićem. Belivuk i Miljković, kako se navodi u naredbi za sprovođenje istrage, preko Skaja su ostalim članovima grupe davali naloge i zadatke kako da muče Mitića. Navodno, prvo su mu odsekli prst na nozi, zatim ga davili, a potom zaklali i samleli - objašnjava izvor iz istrage.

(Kurir.rs/Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track